Кафедра технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства

Завідувач кафедри

 

ЛОПАТЬКО КОНСТЯНТИН ГЕОРГІЙОВИЧ

професор, доктор технічних наук

    Лопатько Костянтин Георгійович протягом 1989-1991 рр. навчався у денній аспірантурі Української сільськогосподарської академії на кафедрі технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства, а у 1997 р. успішно захистив кандидатську дисертацію у Фізико-технологічному інституті металів і сплавів НАН України за спеціальністю «Металознавство та термічна обробка металів». Працював асистентом, старшим викладачем, доцентом та професором кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства. 

 

У 2001 р. був призначений на посаду завідувача кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства. Протягом 2001-2013 рр. працював на посаді завідувача кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства Національного університету біоресурсів і природокористування України. 
Протягом 2003-2005 рр. працював деканом факультету конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України. 
У червні 2015 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеню доктора технічних наук за спеціальністю «Біотехнологія». 
Лопатько К.Г. очолює в університеті новий науково-інноваційний напрям з отримання, дослідження та застосування наноматеріалів у галузях АПК. З його ініціативи були укладені угоди між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та низкою провідних інститутів НАН України та університетами України. Він прийняв участь у шістьох державних наукових програмах та одному міжнародному проекту з отримання та дослідження наноматеріалів. 
Лопатько К.Г. є автором понад 200 наукових та навчально-методичних праць, присвячених актуальним питання синтезу, атестації та використанню наноматеріалів на біологічних об’єктах, співавтором двох навчальних посібників та двох підручників з грифом Міністерства освіти науки, молоді та спорту України для ВНЗ з дисципліни «Матеріалознавства» та «Наноматеріалознаства».

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook