Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

Міжнародна діяльність

Співробітники кафедри (Боголюбов В.М., Стародубцев В.М., Князькова Т.В., Прилипко В.А.) брали активну участь у Всесвітніх тижнях води (Wjrld Woter Week-2004-2008).

Серед здобутків кафедри останніх років – участь у міжнародних проектах та програмах: 

- GEF/UNEP Project “Capacity Development: Integrating Rio Convention Provisions into Ukraine's National Environmental Policy Framework” – проект, присвячений інтеграції положень конвенцій Ріо до національної екологічної політики;
- Project NASA “SCERIN: South-Central European Regional International Networking” (дослідження щодо зміни ландшафтів у дельтах річок під впливом господарської діяльності та неоднорідності ґрунтового покриву на рівнинах із мікрозападинами);
- GEF/UNEP project “Development and Alignment of National Action Programme to the UNCCD 10 Years Strategy and Preparation of the Fifth Reporting and Review process”, присвячений розробці та прийняттю Національного плану дій щодо боротьби з опустелюванням (схвалений Розпорядженням КМУ від 30 березня 2016 р. № 271-р);
- UNCCD/GM Land Degradation Neutrality Target Setting Support Programme (LDN-TSP), спрямована на визначення добровільних національних цілей щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель відповідно до Цілей сталого розвитку на 2015 – 2030 рр. та взятих Україною міжнародних зобовʼязань у контексті впровадження концепції сталого розвитку.

      18-28 червня 2017 року на базі нашого університету проходив навчальний курс для магістрів та аспірантів «Експериментальна радіоекологія та радіобіологія», який організовує Інститут сільськогосподарської радіології (НУБіП України), кафедра радіобіології та радіоекології та Норвезький університет наук про життя (Норвегія) в рамках спільного проекту «Об’єднана українсько-норвезька програма освіти в галузі радіоактивності навколишнього середовища».  
      Участь у курсі взяли молоді вчені з України, Норвегії, Швеції, Кенії, Гани та Іспанії, які пройшли ретельний відбір та мали унікальну можливість отримати практичні навички роботи в зоні відчуження ЧАЕС та прослухати лекції провідних вчених у галузі радіоекології.  
   Левову частку лекцій та практичних робіт підготували співробітники нашого університету, а серед залучених спеціалістів були також співробітники Норвезького університету наук про життя (м. Аш), Інституту гідробіології НАНУ (м. Київ), Державного спеціалізованого підприємства «Екоцентр» (м. Чорнобиль).
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook