2-й день навчально-наукових вебінарів для студентів факультету захисту рослин, біотехнології та екології

2 листопада 2022 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності
У рамках проведення Навчально-наукових вебінарів для студентів факультету захисту рослин, біотехнології та екології ініційований кафедрою загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності відбулася зустріч із студентами з метою ознайомлення студентів із існуючими реферативними базами де зібрані наукові публікації науковців всього світу та навчання основам пошуку інформації у науковометричних базах.
 
02.11.2022 р. було проведено другий вебінар на тему «Пошук інформації по спеціальності у наукометричних базах даних» із участю директора Наукової бібліотеки НУБіП України кандидата сільськогосподарських наук Кіщак Тетяни Степанівни.
Заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології доцент кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Валерія Бондарь привітала  учасників заходу та побажала плідної праці для удосконалення навичок пошуку інформації для написання наукових праць, рефератів, бакалаврських та магістерських робіт.
На початку зустрічі доповідь представила Анна Сальнікова старший викладач кафедри загальної, екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності про науковометричні бази, їх значення і різновиди. Особливу увагу приділили найбільшим та найпоширенішим базам даних, їх напрямкам діяльності, типам документів, які там зберігаються та особливостям вибору науковометоричної бази для пошуку інформації.
Директор Наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна Кіщак представила для студентів алгоритм пошуку інформації за різними параметрами для науковометричних баз даних Scopus, Webofscience, GoogleScholar та Sciencedirect. Особлива увага була приділена питанням реєстрації у базі із точок доступу університету. Було показано у режимі онлайн як шукати інформацію у базі, завантажувати статті що є у відкритому доступі у базі та різні варіативні можливості налаштування параметрів пошуку інформації за ключовими словами, науковцями та науковими установами, тощо. Також нагадали студентами за послуги, які надають для студентів та викладачів співробітники наукової бібліотеки, зокрема, пошуковий запит для пошуку інформації за заданою темою.
Студенти із задоволенням прослухали вебінар та отримали нові знання і навички роботи у науковометричних базах та пошуку наукової доведеної та правдивої інформації по темі своїх наукових інтересів.
 
ДЕНЬ 1 – 28.10.2022 р. «Якість води у сільському господарстві та екологічні аспекти її впливу на агроекосистеми».

ДЕНЬ 2 – 31.10.2022 р. «Пошук інформації по спеціальності у наукометричних базах даних»

 
Завідувач кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності Алла Клепко та
старший викладач Анна Сальнікова

  


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook