Студентський гурток «Біосенсорні системи»

Старший викладач, кандидат біологічних наук:
Таран Оксана Петрівна

 

Гурток «Біосенсорні системи» створено у 2019 р. відповідно до наказу ректора НУБіП України №1038 про оптимізацію роботи студентських наукових гуртків. Гурток діє на засадах добровільності, рівноправності усіх її членів, самоврядування, законності та відкритості. Гурток у своїй діяльності керується чинним законодавством України і Статутом Університету.

Метою гуртка є: спрямування студентів з перших років навчання в Університеті до поглиблення знань в галузі біотехнології, суміжних дисциплін та освоєння методів науково-дослідної роботи. Це дозволяє студентам цілеспрямовано обирати тематику майбутніх дипломних робіт.

Важливою частиною роботи в гуртку є підтримання і розвиток інноваційної діяльності студентів в розробці стартапів біотехнологічного спрямування.

 

Робота студентів у гуртку має спрямування на ознайомлення та вивчення розділу аналітичної біотехнології – біосенсорики. Розробка і створення біосенсорів вимагає від біотехнологів знання та розуміння структури і складу аналітичної частини біосенора – ліганда, та уміння і правильного виготовлення зразків – аналітів.

Напрямок дослідних робіт у гуртку здійснюється за наступними темами:

  • Приготування і зберігання проб для вірусологічних досліджень;
  • Приготування проб для виявлення мікотоксинів у зерні;
  • Дослідження генотоксичності харчових ароматизаторів;
  • Фітотоксичність компосту із побутових харчових відходів;
  • Визначення фізіологічного статусу рослин в умовах біологічного стресу із використанням приладу Флоратест;
  • Дослідження впливу нових рістрегуляторів на ріст і розвиток рослин

До у часті в роботі гуртка запрошуються студенти 1-4 курсів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Всіх зацікавлених просимо звертатися на кафедру екобіотехнології та біорізноманіття.
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook