ВИКЛИКИ ЩОДО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ ЕКОСИСТЕМ БУЛИ ОБГОВОРЕННІ НА МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

14 вересня 2023 року

 З 11 по 14 вересня 2023 року у мальовничому місті Албена (Республіка Болгарія) відбулася одинадцята міжнародна наукова конференція “Підприємництво у світі викликів: роль університетів у розвитку підприємницьких екосистем”, що була організована Болгарською асоціацію розвитку менеджменту та підприємництва (BAMDE), зусиллями її членів, перш за все Університетом національного та світового господарства, представленого Інститутом підприємництва та кафедрою підприємництва, а також у партнерстві з Європейською радою малого бізнесу та підприємництва. Цей науковий захід зібрав науковців та підприємців-практиків з 15 країн світу, зокрема, з Великої Британії, Сполучених штатів Америки, Латвії, Індії, Китаю, Італії, Гани, Ірландії тощо.

 
A screen with text and a picture of different countries/regionsDescription automatically generated
 
Професор кафедри економічної кібернетики Національного університету біоресурсів та природокористування України Жерліцин Дмитро Михайлович прийняв активну участь у роботі конференції як керівник сесії «Цифрові технології та підприємництво», так і з власним дослідженням на тему «Наукове підприємництво для адоптації цифрових інновацій».
 
 A person and person standing at a tableDescription automatically generated
проф. Дмитро Жерліцин (Україна) та проф. Ірина Кузьміна-Мерліно (Латвія)
A person standing in front of a projector screenDescription automatically generated
 
Конференція проходила три дні, під час яких було представлено багато досліджень та практичних напрацювань у сфері розвитку сучасного підприємництва. Всі доповідачі акцентували увагу на визначальній ролі закладів освіти та наукової спільноті у формуванні підприємницьких навичок у студентів та підтримці індивідуальних ініціатив існуючих бізнес структур. Цікавий досвід з стимулювання підприємницької активності студентів було презентовано представниками Варненського економічного університету в межах знайомства з відповідним Бізнес-акселератором.
 
A group of people standing on steps in front of a buildingDescription automatically generated
Учасники конференцію відвідують Варненський економічний університет (м. Варна)
 
Конференція відбулася у дружній атмосфері. Усі учасники підтримали ідеєю щодо продовження традиції проведення конференції щорічно. З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей та плідних дискусій.
 
Професор кафедри економічної кібернетики,
Дмитро Жерліцин
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook