Кафедра вищої та прикладної математики

Наука та інновації

 

доц. Панталієнко Л.А.: «Розробка математичних методів практичної стійкості та чутливості параметричних систем»

Наукова робота доц. Панталієнко Л.А. стосується проблеми підвищення ефективності роботи об’єкта в реальних умовах експлуатації, що охоплює широке коло поширених прикладних задач, зв’язаних з моделюванням малочутливих систем керування, розрахунком гарантованої чутливості, допусків на параметри.  Основний зміст проведеної наукової роботи складають авторські результати досліджень практичної стійкості та чутливості параметричних систем диференціальних і різницевих рівнянь. В рамках проведеної наукової роботи досліджуються задачі стабілізації, розрахунку гарантованої чутливості, допусків на параметри, крайові задачі для систем, залежних від параметрів. При цьому суттєво використовуються чисельні алгоритми розрахунку областей практичної стійкості в заданих структурах при наявності фазових обмежень.

Проблема чутливості (залежностівластивостей системи від змінювання її параметрів на реальних режимах) зв’язана з широким колом задач проектування, керування, адаптації, ідентифікації, де досліджуються системи, залежні від параметрів.

Наукові розробки доведені до конкретного технологічного процесу і впроваджені у виробництво, а також використовувалися в проекті лінійного прискорювача мезонної фабрики МЕГАН.

За результатами наукової та освітньої діяльності рішенням Правління Міжнародної Соросівської Програми підтримки освіти в галузі точних наук (ISSEP) Міжнародного фонду «Відродження» доц. Панталієнко Л.А. двічі було присуджено грант Соросівського Доцента (№APU061081 та №APU071078).

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook