Навчання студентів-екологів в університеті Вагенінген за програмою Erasmus+

28 січня 2024 року
В рамках Угоди про співпрацю між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Університетом Вагенінген (Нідерланди) для навчання за програмою  для навчання за програмою Erasmus+ четверо студентів ОС Бакалавр за спеціальності 101 Екологія з 1 січня 2024 року були направлені на навчання до вищезазначеного університету. Зокрема, відповідно до наказу ректора університету від 29.12.2023 року № 2396 «С» були направлені на навчання студенти 3 курсу англомовної групи Анастасія Швець-Машкара та Анастасія Марченко, студенти 2 курсу англомовної групи Варвара Тіга та Таїсія Меліхова. Варто зазначити що Університет Вагенінген (Wageningen University&Research, The Netherlands) входить до ряду найкращих університетів світу з наук Environmental Sciences, більше 10 років за Світовим рейтингом університетів GreenMetric займає 1 місце (World’s most sustainable universities UI Greenmetric world university ranking). Навчання в даному університеті розкриває чимало можливостей для студентів як у науковій сфері діяльності так і в сфері саморозвитку та набуття softs kills.
Студенти для навчання обрали дві дисципліни, які пов’язані із їхньою майбутньою професією, зокрема дисципліни “Global Water systems and Climate Change”, “Principles of Environmental Sciences”.
Кожна дисципліна викладається протягом п’яти тижнів. Відповідно, студенти вивчають з 1 січня по 2 лютого – дисципліну “Global Water systems and Climate Change”, 5 лютого по 8 березня – дисципліну “Principles of Environmental Sciences”. Перша дисципліна, окрім основного матеріалу, включає модуль з набуття у студентів спеціальних softs kills: вміння презентувати матеріал перед аудиторією, тримати контакт та комунікувати з аудиторією. За словами координаторів дисципліни "Global Water systems and Climate Change" - "студенти-екологи з НУБіП України є активні, комунікативні та продуктивні у навчанні, проявляють високі знання з проблем збереження та охорони водних ресурсів і мають достатню базу знань щоб навчатися в даному університеті".
Бажаємо студентам успіхів у набутті нових знань та вмінь з професійної діяльності,  власних творчих досягнень в саморозвитку.
 
 
Віта Строкаль,
доцент кафедри екології

агросфери та екологічного контролю 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook