Захист курсової роботи з Моделювання економіки та обговорення зміни формату державної атестації

5 січня 2024 року
Студенти за освітніми програмами Економічна кібернетика та Цифрова економіка захищали курсові роботи, захист припав на День студента, тому почали з приємностей, за кавою з солодощами обговорювали закінчення семестру, сесію в очному форматі, зміну формату державної атестації та майбутнє написання кваліфікаційної бакалаврської роботи.
Зображення, що містить особа, одежа, Обличчя людини, у приміщенніАвтоматично згенерований опис
 
На сам захист та для рецензування курсових робіт була запрошена доцент кафедри Наталія Рогоза, наставник цих академічних груп. Ця курсова робота є заключною по кафедрі економічної кібернетики, тому формує компетентності, пов’язані з вмінням  пояснювати економічні та соціальні процеси і явища на основі теоретичних моделей та застосовуванням економіко-математичних методів та моделей для вирішення економічних задач.  Тому така увага і студентів і кафедри до написання цієї роботи та до цих захистів. Студенти ділилися своїми враженнями, обговорювали сучасні ускладнення в різних сферах економіки, прогнозували та ділилися планами на майбутнє.
Щодо тематики курсових робіт – то студенти, як завжди приємно дивують своїми поглядами, уподобаннями, дослідженнями. Цього року студенти бралися за складні теми, пов’язані з демографічними проблемами та очікуваннями в майбутньому наслідків цих процесів. Цікаві роботи про ринок криптовалют та аналіз ІТ-ринку України. Також посилений інтерес у студентів є для розгляду тематики, пов’язаної з функціонуванням агарного бізнесу, який суттєво постраждав внаслідок війни.
Зображення, що містить текст, знімок екрана, програмне забезпечення, Веб-сайтАвтоматично згенерований опис
 
Захист курсових робіт відбувавсі у змішаному режимі, адже є студенти, які знаходяться за кондоном та вимушені навчатися за індивідуальним графіком.
Зображення, що містить текст, знімок екрана, Мультимедійне програмне забезпечення, програмне забезпеченняАвтоматично згенерований опис
 
 
Зображення, що містить текст, знімок екрана, Мультимедійне програмне забезпечення, програмне забезпеченняАвтоматично згенерований опис
Але не всі студенти справилися з виконанням курсової роботи, на всі вийшли вчасно на захист. Це означає одне – після канікул студенти матимуть можливість ліквідувати заборгованість, а ми точно заслухаємо з комісією захисти їх курсових робіт. Зображення, що містить текст, знімок екрана, програмне забезпечення, Мультимедійне програмне забезпеченняАвтоматично згенерований опис
 
Цікаві обговорення, досконалі презентації до доповіді, запитання від одногрупників та наставника – захист таки вдався, живе спілкування та бажання поділитися своїми дослідженнями, результатами моделювання та прогнозування роблять своє!
 
Зображення, що містить текст, програмне забезпечення, Мультимедійне програмне забезпечення, Комп’ютерна піктограмаАвтоматично згенерований опис
Нарешті, студентам залишилося зробити крайні кроки і зі спокійною душею насолоджуватися канікулами. Серед таких кроків ­­захист курсової роботи. По-перше, студенти мають можливість представити свої підсумки дослідження. По-друге, їм дається шанс особисто поспілкуватися, висловити свою думку, відзначити переваги і недоліки роботи, порадитись, як ефективніше продовжити дослідження. Ще це хороший тренінг публічних виступів, яких так не вистачає для формування таких потрібних скілів, особливо, в періоди дистанційного навчання.

 Наталія Клименко, доцент кафедри економічної кібернетики 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook