Кафедра економічної кібернетики + студенти, випускники, роботодавці = формула успіху

19 лютого 2024, 23:45
Кафедра економічної кібернетики з 05 лютого розпочала серію зустрічей зі студентами освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» під єдиним гаслом: Хто ми, фахівці з економічної кібернетики? Відповідно до програми студенти матимуть зустрічі з магістрами, випускниками, професорами та роботодавцями, які зможуть цікаво розповісти про спеціальність, поділитися своїм досвідом, підготувати студентів до вимог ринку та розглянули в бесідах актуальні і важливі питання набуття скілів та використанні ШІ в навчання та професійній діяльності.
Перші зустрічі – традиційно з гарантом освітньої програми «Економічна кібернетика» та з викладачами, які забезпечують освітній процес. Традиційно знайомили наших першокурсників з глибокою історією кафедри, спеціальності, з традиціями та родзинками факультету інформаційних технологій.
Ми обговорювали структуру освітньої програми, компетентності та результати навчання, розповідали першокурсникам, що цікавого їх чекає на освітньому шляху здобуття економічного фаху за освітньою програмою «Економічна кібернетика».
13 лютого відбулася зустріч наших студентів 1-3 курсів з магістрів з Економічної кібернетики, які радо розповіли про місця роботи, показали якою цікавою може бути робота з даними та поділились досвідом які скіли потрібні для набуття переваг при працевлаштуванні. На зустріч були запрошені Андрій Тараненко, випускних кафедри 2023 року, який продовжує навчання на факультеті але вже здобуває технічну освіту за ОПП «Комп'ютерний еконого-економічний моніторинг»Юрій Кравченко та Поліна Ремінна, які закінчивши начання в бакалаврата за ОПП «Цифрова економіка» продовжують здобувати ступінь магістра за ОПП «Економічна кібернетика».
На цю зустріч в рамках вивчення дисципліни «Business intelligence системи» дистанційно приєднувалися студенти 3 курсу за ОПП «Інформаційні системи та технології» з викладачами Тетяною Волошиною та Таїсією Саяпіною.
C:\Users\User\Downloads\photo1707936357.jpeg
Студенти запитували про роботу business intelligence систем, зокрема Microsoft Power BI про необхідні знання, щоб працювати в сфері аналітики даних.
Фахівець на цій ролі обробляє та аналізує інформацію, шукає взаємозв’язки, неточності чи аномалії, які можуть допомогти компанії відповісти на різні запитання: від стратегічно важливих до більш конкретних на кшталт «Який середній чек продукту в регіоні?» або «Чому впав той чи інший показник?»
C:\Users\User\Downloads\photo1707936357 (1).jpeg
Також на зустрічі не залишилися без уваги питання студентського життя, активностей поза аудиторіями. Цікава розповідь Поліни Ремінної перевела професійну розмову хлопців у веселий і жвавий діалог.
Всі учасники заходу насолодилися живим спілкуванням, цікавими прикладами з професійної сфери магістрів та особливостями та родзинками навчання на відповідних освітніх програмах.
Тож ініціатива кафедри – однозначно потрібна, актуальна та успішна вже з перших кроків. Всіх запрошуємо на наші подальні активності щовівторка на 12 годину в 232 к.15.
Спільна робота адміністрації факультету, гарантів освітніх програм, студентів, випускників та інших стейкхолдерів – це запорука партнерства, якості освітнього процесу та подальшого працевлаштування наших випускників.
 
Наталія Клименко,
гарант освітньої програми «Економічна кібернетика»
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook