Просто про складне: говоримо з кібернетиками за кавою про штучний інтелект

26 лютого 2024 року
Правду кажуть: «почни ранок з кави в правильній компанії – день принесе креативні ідеї!». Так в рамках щотижневих зустрічей зі студентами освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» 20 лютого ми говорили про штучний інтелект, його створення, використання та поширення.
Спікером на зустрічі була Олена Кузьмінська, д.п.н., професорка кафедри інформаційних систем і технологій, яка без сумніву дуже фахово, цікаво та креативно змогла погрузити наших студентів в цю проблематику. На меті було поговорити про складні та дискусійні питання, але не в рамках наукової доповіді, а у невимушеній теплій, партнерській атмосфері.
Цікава розповідь про історію створення штучного інтелекту, про напрямки та перспективи не залишили нікого байдужими.
Викладачі кафедри Наталія РогозаНаталія Попрозман та Наталія Шульга також брали участь в обговоренні і ставили цікаві питання студентам та спікеру.
Не обійшлося в обговоренні про академічну доброчесність, про підготовку курсових робіт, про коректну роботу з пошуковими системами штучного інтелекту. Я, як куратор, наголосила студентам про Політику академічної доброчесності в університеті, про реакцію викладачів на прояви плагіату у роботах, на необхідності правильної роботи при цитуваннях та посиланнях на джерела використаної інформації.
Дружня атмосфера, горнятко смачної кави з смаколиками зробили зустріч дуже камерною та по-домашньому затишною. Тож лабораторія моделювання та прогнозування кафедри економічної кібернетики перетворилась на інтелектуальний простір. І тільки одне питання, попри жваві дискусії, залишилось без відповіді – хто ж ким буде керували: людина ШІ, чи ШІ людством?
А весела рефлексія на завершення зустрічі довела, що такі зустрічі потрібні ,пізнавальні та розвивають такі необхідні сьогодні soft skills.
Дякую Олені Геронтіївні, яка завжди із задоволенням ділиться зі студентами цікавими дослідженнями, життєвим досвідом та непересічними поглядами на складні теми.
Переконана, такі зустрічі допомагають не тільки спілкуватися з студентами на такі цікаві теми та обговорювати освітні програми з метою їх покращення, враховувати пропозиції та бажання студентів, але й формувати в колективі здоровий, мікроклімат на позиціях партнерства та людяності. Сьогодні вочевидь так важливо просто поговорити, без пафосу, та надмірної наукоємкості, з теплою кавою, цукерками та посмішками, з вірою в нашу перемогу та краще майбутнє, яке нам будувати!
 
Наталія Клименко,

гарант ОПП «Економічна кібернетика» 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook