Кафедра англійської філології

Адреса: 03041 м. Київ, вул. Генерала Родімцева 19, навчальний корпус № 1, кафедра англійської філології каб. № 25

Тел.: (044) 527-81-44

Електронна пошта: [email protected]

WWW: https://is.gd/ZLeZXX

Завідувач кафедри англійської філології (в.о.):
Клименко Людмила Володимирівна

Старший викладач

 

Кафедра іноземних мов була заснована у 1954 р. на основі об'єднання відповідних кафедр сільськогосподарського, лісогосподарського та ветеринарного інститутів. В 1976 р. кафедру іноземних мов було поділено на 2 кафедри: кафедру англійської мови, кафедру німецької та французької мов, а в 2002 р. кафедру англійської мови було поділено на 3 кафедри згідно напрямів навчання. Кафедра англійської мови для економічних спеціальностей структурно увійшла до природничо-гуманітарного ННІ.

В січні 2015 р., у зв'язку з реструктуризацією університету, кафедру англійської мови для економічних спеціальностей було перейменовано на кафедру англійської філології. З 2002 р. кафедра перебувала спочатку під керівництвом Харчук Н.С., а потім Арістової Н.О. З січня 2023 року кафедру очолює старший викладач Клименко Людмила Володимирівна.

На сьогодні науково-педагогічний потенціал кафедри складається з 18 осіб, серед яких є кандидати педагогічних, філологічних наук та кандидат наук з державного управління. Також декілька викладачів активно працюють над написанням дисертаційного дослідження.

Місією кафедри є професійна підготовка висококваліфікованих фахівців, спроможних органічно поєднувати високу загальноосвітню підготовку з глибокими теоретичними та фаховими знаннями з англійської мови та володіти навичками духовного і фізичного вдосконалення, індивідуальної та колективної професійної діяльності.

Метою кафедри є забезпечення глибокої професійно орієнтованої іншомовної підготовки студентів на такому рівні, щоб вони могли користуватися іноземною мовою у своїй подальшій професійній діяльності без допомоги перекладача.

Кафедра англійської філології є основним навчально-науковим підрозділом, який забезпечує здійснення всіх видів навчальної, науково-методичної, наукової та культурно-виховної робіт.

Завдання кафедри:

• організація та виконання на високому рівні навчальної, науково-методичної та організаційно-виховної роботи із студентами денної, заочної та екстерної форми навчання;

• організація навчально-виховного процесу, спрямованого на підготовку висококваліфікованих фахівців, які повинні органічно поєднувати високу загальноосвітню підготовку з глибокими теоретичними та фаховими знаннями з англійської мови, володіти навичками духовного і фізичного вдосконалення, індивідуальної та колективної професійної діяльності.

Основними напрямами наукових досліджень кафедри є: навчальна, науково-методична, організаційно-виховна роботи, міжнародна та госпрозрахункова діяльності.

 

Кафедра англійської мови у соціальних мережах

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook