Пленарне засідання студентської наукової конференції

19 квітня 2024 року

 19 квітня на факультеті конструювання та дизайну відбулася 77 всеукраїнська науково-практична студентська конференція „Наукові здобутки студентів у дослідженнях технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн”. Вітальне слово до учасників конференції сказав декан факультету конструювання та дизайну Зиновій РУЖИЛО. Він підкреслив, що навіть лауреати нобелівської премії починали свій науковий шлях із виступів на подібних заходах: як учасники дискусійних клубів, наукових конференцій, семінарів тощо. Тому участь студентів у наукових конференціях є необхідним кроком до реалізації власних наукових амбіцій.

Магістр Максим БУТКОВ, який проходить підготовку за ОПП „Робототехнічні системи і комплекси сільськогосподарського виробництва”, познайомив присутніх із тематикою використання штучних нейронних мереж у робототехніці. У доповіді він торкнувся двох парадигм навчання штучних нейронних мереж для задач керування рухом ланок роботів. Богдан ЗАКРЕВСЬКИЙ, який також проходить підготовку за цією ОПП, познайомив присутніх із результатами розв’язання задачі оптимізації режиму руху робота-маніпулятора з поступальною і обертальною ланками у площині повороту. У роботі для синтезу оптимального керування рухом системи він використав варіаційне числення та встановив узгоджені закони руху приводів окремих механізмів робота.
 
 
 
Олександр ПЕРЕСАДА доповів про систему точного землеробства ASM. Він досить детально зупинився на перевагах, які надає ця технологія, та охарактеризував перспективи її розвитку. Олександр ЗАВЕРУХА познайомив учасників конференції із технологіями обприскування, які використовуються у самохідних оприскувачах Berthod. З його доповіді стало відомо, що система Spraytronik робить технологічний процес внесення рідини більш ефективнішим.
 
 
 
Цікавою була доповідь Анастасії ЧЕРКАС, яку вона представила англійською мовою. В ній вона торкнулася технології використання вакууму для обробки розплавленої сталі. Ще одну доповідь англійською мовою представила Маргарита ДАНІЛОВА. Вона описала розгорнуту картину методів пресування порошків. Звісно були і запитання від слухачів – також англійською мовою. Доповідачки впевнено відповіли на всі запитання: було видно, що вони обізнані з предметами власних досліджень та можуть давати обґрунтовані  відповіді англійською мовою.
 
 
 
Про технології штучного інтелекту у галузі будівництва розповіла Уляна БАЙДАК. Її доповідь показала, що навіть традиційні методи зведення будівель і споруд еволюціонують – все частіше вони спираються на інструментарій, які пропонує штучний інтелект.
 
 
Досить детальний аналіз функціональних можливостей CAD-систем представила Вікторія КУЛАКОВСЬКА. Акцент у доповіді вона зробила на технології віртуальної реальності, а також вказала на відмінності у віртуальній і доповненій реальності.
 
Фінальна доповідь, яку представив магістр Олександр СЕНТІЩЕВ, була позитивно сприйнята слухачами, оскільки в ній він розповів про методи самовдосконалення особистої культури та пов’язав це із професійними компетентностями фахівця. Декілька рекомендацій, які висловив спікер, є корисними для збільшення стресостійкості, подолання психологічної втоми, покращення власних „м’яких” навичок (soft-skills).
 
Загалом обрані теми були із цікавістю сприйняті авдиторією, оскільки викликали чимало запитань. Звісно такий захід приносить лише корисний досвід як бакалаврам молодших курсів, які лише починають робити перші кроки у науковій діяльності, так і магістрам, які вже можуть похизуватись певним науковим доробком. Тож бажаємо всім учасникам конференції невтомності на шляху до подальших наукових досягнень!
 
Заступник декана факультету конструювання та
дизайну з наукової роботи,
Юрій РОМАСЕВИЧ
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook