Bідбулася конференція "Моделювання соціально - економічних процесів: регіональні та галузеві аспекти"

17 травня 2016, 22:28

    У місті Дрогобич 12-13 травня 2016 на базі Дрогобицького державного педагогічного університету відбулася конференція Моделювання соціально - економічних процесів: регіональні та галузеві аспекти. На конференції була присутня суттєва частка завідувачів кафедр економічної кібернетики провідних університетів України. Крім того, в конференції прийняли участь вчені з Німеччини та викладачі з Польських університетів.
   Більшість доповідей конференції було присвячено питанням, що пов’язані з варіантами розвитку спеціалізації економічна кібернетика. Переважна більшість присутніх на конференції вважала, що період трансформації в української освіти ще не завершено і потрібно прикладати зусилля для збереження цього освітнього напрямку. Значну зацікавленість присутніх визвав виступ професора Технічного університету . м. Дрезден (Німеччина) Матіаса Крамеру відносно збалансованого розвитку на регіональному рівні. Виступ представника науки Німеччини, також як і виступ на другій день конференції представника екологічно спрямованого бізнесу Баварії директора Мюнхенської компанії Landrantsant Newmarkt Вернеру Туману відрізнявся від виступів наших вчених простотою та продуманістю рішень, що пропонуються, увагою до бізнес інтересів місцевої громади. Головним питанням що розглядалося представниками Німеччини було розробка кроків підтримки місцевого бізнесу в зв’язку з вступом в дію угоди про вільну торгівлю між ЄС та США. Керівником конференції Богданом Юрьєвічем Кишакевичом було проведено зустріч представників Німеччини з мером міста Дрогобуч з метою підтримки екологічно спрямованого місцевого бізнесу.

 

   НУБіП було представлено на конференції доповіддю A. Скрипника, О .Рябченко Resonating function to global risks: case of Ukraine. В доповіді розглядались питання взаємозв’язку глобальних ризиків та ризиків на національному рівні властивих української економіки. Доповідь викликала значний інтерес присутніх, які відмітили актуальність досліджень що здійснюються в НУБіП.
   Фізико - математичний факультет університету, де відбулася конференція розташовано у місті колишньої катувальні НКВД, де у 1939 році було зміщено більшість місцевої інтелігенції ( у першу чергу вчителя та релігійні працівники). Учасники конференції вшанували пам'ять жертв політичних репресій.


  А. Скрипник
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook