Мекка кібернетики

4 жовтня 2017 року
Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова
В рамках святкування 50-річчя від дня відкриття спеціальності «Економічна кібернетика» 4 жовтня 2017 року студенти І та ІІ курсу спеціалізації «Економічна кібернетика» та студенти 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» разом з наставниками Людмилою Галаєвою та Олексієм Ткаченко за сприяння професора кафедри комп’ютерних систем і мереж Михайла Васюхіна відвідали Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова.
Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України – широко відомий в Україні та за її межами науковий центр із вирішення фундаментальних і прикладних проблем інформатики та обчислювальної техніки, впровадження їхніх методів і засобів у різні сфери людської діяльності.
Тут проводяться глибокі теоретичні дослідження в галузі теорії оптимізації, абстрактної та прикладної теорії автоматів, теорії дискретних перетворювачів, теорії штучного інтелекту, теорії програмування тощо.
Співробітники Інституту кібернетики розповіли про історію розвитку обчислювальної техніки та суперкомп’ютерів в Україні, а також про архітектурні особливості, виробничі потужності СКІТ-4 та запросили оглянути обчислювальний комплекс СКІТ-4 (28-вузловий кластер на багатоядерних процесорах Intel Xeon E5-2600) і кабінет-музей В.М. Глушкова.
Екскурсія по музею присвяченому діяльності академіка В.М.Глушкова, яку провела його донька Віра Вікторівна, дуже сподобалася студентам. Захоплююча розповідь про діяльність фундатора перших обчислювальних машин та інформаційних технологій не могла лишити байдужими майбутніх продовжувачів справи великого вченого.
 
 

Доцент кафедри економічної кібернетики

Людмила Галаєва

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook