Особливості трасформації реальної економіки в цифрову економіку: вдалий старт першокурсників як учасників семінару

5 березня 2020 року
Яка вона  трасформація реальної економіки в цифрову економіку - саме це питання стало темою першого заняття студентів 1 курсу освітніх програм “Економічна кібернетика” та “Цифрова економіка”. В рамках цього було проведено тематичний семінар.
 
На семінарському занятті студенти мали нагоду набути практичних навичок в аналізі цифровізації економіки, а саме проаналізувати економічний стан країни, яку вони обрали,а також охарактеризувати її показники цифровізації економіки.
В процесі виконання поставлених завдань студенти ознайомилися із такими інформаційними ресурсами Світового банку, Європейського Союзу, Світового економічного форуму. Також вчилися характеризувати економічний стан країн за допомогою основних показиків економічного розвитку (ВВП країни, інформація, середня номінальна та реальна заробітна плата) та показників цифровізації (Networked Readiness Index,  ICT Development Index, Global Competitiveness Index, Global Innovation Index).
Робота виконувалася в групах. Студенти самостійно в курсі на форумі поділилися на групи та обрали серед переліку країну, яка їм до вподоби.
 
Студенти креативно підійшли до завдання, і це не дивно, адже робота була комплексна, тому необхідно було і обрати сервіси для користування, розміщення з спільним доступом, і навчитися користуватися базами даних Світового банку, Європейського Союзу, і обрати зручні способи представлення інформації.
 
Найбільш захоплюючою виявлися саме презентація результатів роботи. Це був для них фактично невеличкий дебют як фахівців, які тільки розпочинають свій навчальний та професійний шлях. Студенти демострували свої доповіді за темою з презентаційним супроводом, а потім між викладачами та студентами відбулася жвава дискусія щодо представлених доповідей, відбувався обмін цікавою інформацією та порадами.
 
 
 
Жерліцин Дмитро,
професор кафедри економічної кібернетики
Костенко Інна,
асистент кафедри економічної кібернетики
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook