Звіти гуртка
ЗВІТ
про роботу гуртка кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька
«Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів»
за 2023/2024 навчальний рік
«Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів»
за 2023/2024 навчальний рік
Діяльність гуртка спрямована на вивчення ветеринарно-санітарної експертизи та санітарної оцінки продукції тваринного і рослинного походження з акцентом на аналіз ризиків під час її виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації.
Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2023/24 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, проведення аналізу чинних нормативних документів та нормативно-правових актів України та ЄС щодо безпечності та якості харчових продуктів та кормів, відпрацювання методів визначення показників якості і безпечності харчової сировини та кормів, ознайомлення з технологією та гігієною виробництва продуктів тваринного походження в умовах ВП НУБіП України “Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка“ і ВАТ «Амбар», ветеринарно-санітарними основами підготовки тварин і птиці до забою, технологією та гігієною первинної переробки тварин і продуктів забою в умовах ВП НУБіП України, ВАТ «Амбар» та Міронівська птахофабрика, організацією ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за вантажами, підконтрольними державній ветеринарній та фітосанітарній службі в умовах Київського пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті, з історією бджільництва в Україні та сучасними методами дослідження меду та продуктів бджільництва в умовах Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича та науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ, підготовку доповідей та виступів на студентських конференціях різних рівнів, публікацію статей за результатами досліджень, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки.
У 2023/24 н. р. в гуртку навчалися такі студенти:
№ п/п | Прізвище та ім’я по батькові | Курс | Група |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Гребеневич Юлія Михайлівна | 5 | 10 |
2. | Гриценюк Іванна Павлівна | 5 | 10 |
3. | Давиденко Аьона Олександрівна | 5 | 10 |
4. | Дідик Вікторія Миколаївна | 5 | 10 |
5. | Коновал Анна Вікторівна | 5 | 10 |
6. | Кудляк Олександра Олександрівна | 5 | 10 |
7. | Куц Аліна Дмитрівна | 5 | 10 |
8. | Лаптєва Діана Олегівна | 5 | 10 |
9. | Літвінова Аліна Андріївна | 5 | 10 |
10. | Остапенко Крістіна Миколаївна | 5 | 10 |
11. | Прищепа Даріна Валентинівна | 5 | 10 |
12. | Сукало Євгенія Павлівна | 5 | 10 |
13. | Теренковський Данило Анатолійович | 6 | 10 |
14. | Афоніна Анна Олексіївна | 3 | 10 |
15. | Розпутня Вікторія Олегівна | 3 | 10 |
16. | Конкс Марія Олегівна | 2 | 3 |
17. | Лихошва Єлизавета Андріїівна | 2 | 11 |
18. | Барбер Софія Володимирівна | 2 | 11 |
19. | Бойко Карина Володимирівна | 2 | 11 |
20. | Олійник Дарія Михайлівна | 2 | 11 |
21. | Кардаш Аміна Олександрівна | 3 | 2 |
22. | Біла Юлія Володимирівна | 3 | 2 |
23. | Новіков Дмитро Віталійович | 3 | 2 |
24. | Дмитрощук Аліна Петрівна | 3 | 2 |
25. | Шелестак Діана Іванівна | 3 | 2 |
3 доповіді на ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Європейські Виміри Сталого Розвитку», 26 червня 2020 року
- Контроль свіжості яєць курячих харчових. Панчук Анна, – магістрант Науковий керівники – Галабурда М.А., доцент
- Небезпечні фактори, пов’язані з ланцюгом постачання риби та рибної продукції. Минко Віктор – магістрант, Науковий керівник – Галабурда М.А., доцент
- Оцінка безпечності харчових добавок в ЄС. Чернецький Андрій – магістрант, Науковий керівник – Галабурда М.А., доцент
За результатами було подано і опубліковано тези у збірниках матеріалів конференцій
Забезпечення діяльності web-сторінки гуртка https://nubip.edu.ua/node/76439