м. Київ, вул. Виставкова, 16 (навчальний корпус №12), кімната 305, блок "Г"
Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна
Професор
Закінчила у 1979 році Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині Національний Університет Харчових Технологій). У 1986 році захистила у Московському інституті м'ясної та молочної промисловості (нині МДУПБ) кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м'ясних, молочних та рибних продуктів». У 2013 році захистила докторську дисертацію на тему: ”Обгрунтування та розробка сучасних біотехнологій якісних та безпечних м’ясних виробів“ за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.
В листопаді 2013 року обрана академіком АН вищої освіти України.
Науковий напрямок – Вдосконалення та розробка інноваційних технологій харчових продуктів нового покоління.
Наукові інтереси зосереджені на дослідженні сучасних технологій переробки м’ясної сировини, розробленні продуктів функціонального та дієтичного харчування, застосуванні нетрадиційних джерел сировини у харчовій промисловості.
-
НАУКОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ ТА РОЗРОБКА ПОЛІКОМПОНЕНТНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОБІОТИЧНИХ МІКРООРГАНІЗМІВ [Монографія] / Л. В. Баль-Прилипко, Л. А. Бейко, І. М. Устименко, М.В. Назаренко., М.М Гудзенко – К.: Компринт, 2025. – с.145.
-
Standardization, metrology, certification and quality management: textbook. 2nd Edition, revised and supplemented. / Bal-Prylypko L.V., Nikolaienko M.S., Bernyk I.M., Tolok G.A., Holembovska N.V., Ustymenko I.M., Leonova B.I., Israelian V.M., Ryabovol M.V., – Kyiv: NULES of Ukraine, 2025. 296 p.
-
Н.В. Голембовська, Л.В. Баль-Прилипко, Н.М. Слободянюк, І.М. Берник, В.М. Ісраелян, М.С. Ніколаєнко, О.С. Андрощук, Л.А. Бейко, А.Т. Лялик. Розробка технологій м’ясних, рибних та дієтичних продуктів з використанням не традиційної сировини та харчових продуктів для військовослужбовців. [Монографія]- К.: ЦП “КОМПРИНТ” - 2025, 308 с.
-
Bal-Prylypko, L., Bandura, V., Serdyuk, M., Shlapak, H., Novgorodska, N., Zahorko, N., & Basarab, I. (2025). Optimization of forces in cutting poultry carcasses with disc knives. Technology Audit and Production Reserves, 5(3(85), 35–41. https://doi.org/10.15587/2706-5448.2025.340896
-
INNOVATIVE APPROACHES IN FOOD PROCESSING AND SUSTAINABILITY. Collective monograph. Scopus/ Edited by Olesia Priss. Tallinn Estonia. Larysa Bal-Prylypko, Nataliia Slobodianiuk, Maksym Ryabovol,Nataliia Holembovska, Ihor Ustymenko, Mykola Nikolayenko, Halyna Tolok, Maryna Nazarenko. Page 1-352.