Благополуччя свиней у контексті європейської інтеграції та міжнародної конкурентоспроможності аграрного сектору
12–13 березня 2025 року у форматі онлайн LLL-центр «Інноваційних технологій сталого розвитку тваринництва та благополуччя тварин» факультету тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів та природокористування України та НМЦ Вищої та фахової передвищої освіти організували проведення ряду лекцій у межах програми підвищення кваліфікації для педагогічних та науково-педагогічних працівників, а також фахівців виробничого сектору галузі свинарства:
«Ключові аспекти благополуччя свиней за їх утримання»
«Благополуччя свиней на промисловій фермі»
Участь в заході прийняли Наталія ВДОВЕНКО, завідувач кафедри глобальної економіки та виконавець теми Володимир ШЕПЕЛЄВ Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Наталія Вдовенко презентувала в ході дискусій розроблені в рамках виконання наукової тематики «Прикладні рішення регулювання конкурентоспроможності сільського і рибного господарства в системі циркулярної біоекономіки та викликів для національної безпеки України» (номер державної реєстрації 0123U101944) рекомендації «Методика фіксованої системи розрахунків між сільськогосподарськими виробниками й переробними підприємствами за стандартом «EUROP» для забезпечення конкурентних переваг в умовах надзвичайних викликів для національної та економічної безпеки».


Захід став науковою платформою для обміну сучасними науковими знаннями та практичним досвідом у сфері забезпечення благополуччя тварин і підвищення ефективності свинарства.
Учасники отримали актуальну інформацію щодо впровадження європейських стандартів утримання свиней, інноваційних технологій у тваринництві та тенденцій розвитку галузі в умовах міжнародної інтеграції.

Проведення таких освітньо-наукових заходів сприяє професійному зростанню фахівців, підвищенню якості аграрної освіти, зокрема при викладанні навчальної дисципліни «Економіка у тваринництві» та посиленню конкурентоспроможності України на світовому ринку продукції тваринництва.