Доцент Віктор Ребенко спільно з колегами з кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві провів тренінг зі швидкісного стриження овець і оцінювання якості вовни
Завдяки організованій роботі викладацького складу кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів отримали можливість поєднати набуті знання під час проведення дистанційного навчання з практичним досвідом у режимі реального часу в рамках опанування дисциплін з технологій виробництва продукції вівчарства.
В умовах навчально-наукової лабораторії кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві утримують овець північнокавказької породи – три ярочки з приплодом і одного баранчика, як біологічних об’єктів для навчального та виробничого процесу. Вівці цієї породи характеризуються високими показниками як м’ясної, так і вовнової продуктивності. Варто відмітити, що у цих тварин тулуб, голова до лінії очей і ноги до зап’ясного суглобів обростають вовною, а тому не можна запізнюватись зі стриженням. Особливо важливо вчасно постригти маток, оскільки нестрижені погано пасуться, втрачають вгодованість і до осіменіння приходять непідготовленими.

Овець після стриження оглянули, змастили дезінфікуючим розчином незначні порізи та провели профілактичну купку. Всі тварини почували себе добре та комфортно! Після голодної витримки їх нарешті погодували і напоїли! Всі ці технологічні процеси з фаховими коментарями науково-педагогічних працівників студенти спостерігали в режимі реального часу і мали можливість задавати питання у вигляді коментарів в чаті.
Наприкінці тренінгу ні в кого не залишилося сумнівів, що стриження овець – це відповідальний виробничий процес у вівчарстві. Від його правильної організації та проведення залежить якість одержаної вовни, а тривалість і якість стриження залежать від методу його проведення і кваліфікації стригаля.
Василь Туринський,
професор
Наталія Богданова,
доцент кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві
В умовах навчально-наукової лабораторії кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві утримують овець північнокавказької породи – три ярочки з приплодом і одного баранчика, як біологічних об’єктів для навчального та виробничого процесу. Вівці цієї породи характеризуються високими показниками як м’ясної, так і вовнової продуктивності. Варто відмітити, що у цих тварин тулуб, голова до лінії очей і ноги до зап’ясного суглобів обростають вовною, а тому не можна запізнюватись зі стриженням. Особливо важливо вчасно постригти маток, оскільки нестрижені погано пасуться, втрачають вгодованість і до осіменіння приходять непідготовленими.



Наприкінці тренінгу ні в кого не залишилося сумнівів, що стриження овець – це відповідальний виробничий процес у вівчарстві. Від його правильної організації та проведення залежить якість одержаної вовни, а тривалість і якість стриження залежать від методу його проведення і кваліфікації стригаля.
Василь Туринський,
професор
Наталія Богданова,
доцент кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві