Цифрові технології та математичні методи в економіці: секційне засідання VI Всеукраїнської науково-практична конференція студентів і аспірантів “Теоретичні та прикладні аспекти розробки комп’ютерних систем”

25 квітня 2024 року
Секційне засідання “Цифрові технології та математичні методи в економіці» відбулось 25 квітня 2024 року незважаючи на повітряні тривоги. Дана секція привернула увагу багатьох учасників та гостей, що знайшло своє відображення в активній участі студентів. Секція розпочалась словами привітання від завідувача кафедри економічної кібернетики Харченка Володимира та  керівника секції Коваль Тетяни, які акцентували увагу на важливості дослідження цифрових технологій та математичних методів в економіці в сучасних умовах.
Метою конференції було представлення та обговорення результатів прикладних розробок та наукових досліджень студентів та аспірантів у сфері моделювання, проєктування, розробки та дослідження сучасних інформаційних технологій.
Першим, хто виступив із доповіддю «Виклики впровадження цифрових технологій: аналіз факторів обмеження та можливостей» був Олександр Лісучевський
Він розглянув ключові питання  можливостей цифрових технологій в економіці.
Доповідач Микола Гудзь зосередився на темі «Моделювання та прогнозування цін криптовалют на основі ковзних середніх»
Дмитро Сафончик розповів про імітаційне моделювання пріорітетного обслуговування в системі GPSS WORD
Ангеліна Герасименко доповіла про аналіз та моделювання ринку цукру 
Темі «Моделювання та прогнозування виробництва продукції рослинництва сільськогосподарськими підприємствами України» присвятив свій виступ Владислав Грицюк
Кращою доповідю визнали «Моделювання та прогнозування цін криптовалют на основі ковзних середніх» Миколи Гудзя.
Учасники конференції вели діалог про ціни на криптовалюти та виклики аграрних ринків в умовах війни. Було висловлено багато ідей та думок, і секція завершилася на позитивній ноті. Було підтверджено важливість таких заходів для молодих дослідників та для обміну досвідом.
Керівник секції
 к.ф.-м.н., доцент кафедри
 економічної кібернетики Тетяна Коваль 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook