Студентський гурток "Біотехнологія тварин"

Доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин:
Себа Микола Васильович

Доцент, кандидат с.-г. наук

 

         Мета гуртка - сприяння розвитку наукової думки та освоєння вмінь та знань з наукової роботи студентів в галузі біотехнології відтворення тварин.

Завдання гуртка включають:

         надати майбутнім фахівцям систематизоване уявлення про теоретичне і практичне підґрунтя для ефективного проведення наукових досліджень, ознайомити студентів із методологією і методами дослідження, інформаційним забезпеченням науково-дослідної роботи в галузі біотехнології відтворення, основними вимогами щодо оформлення наукових результатів;

         навчити майбутніх спеціалістів обґрунтовувати актуальність обраної теми дослідження, обирати оптимальні шляхи досягнення мети і розв’язання поставлених у роботі завдань, визначити об’єкт і предмет дослідження, аналізувати науково-методичну літературу, літературно і технічно оформлювати наукові результати, визначати їх практичну значущість і наукову новизну;

         написання та представлення наукових праць та розробок студентів на конференціях різних рівнів;

         підготовка студентів до участі у олімпіадах різних рівнів з дисциплін.

 

Традиційно практичні заняття гуртківців

 

Біотехнологія – від клітини до тварини
Традиційно та за розкладом на кафедрі генетики розведення та біотехнології тварин відбулось чергове практичне заняття гуртківців та аспірантів спеціальності "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" факультету тваринництва та водних біоресурсів на тему «Кріоконсервація сперми, оцінка її якості». Даний захід провели керівник гуртка, доцент кафедри генетики розведення та біотехнології тварин Себа Микола Васильович, асистент Хоменко Марина Олександрівна 
Під час проведення даного заходу керівник гуртка разом з аспірантами детально розповів та показав студентам техніку розбавлення сперми, її короткочасне зберігання та заморожування, розморожування та методи її оцінки.
Також студентам провели інструктаж з техніки безпеки роботи з рідким азотом, адже температура кипіння якого складає -196ºС та він є вибухонебезпечним. Відвідувачі курсу вдосконалили теоретичні знання про оцінку якісних показників сперми плідників сільськогосподарських тварин та особливості її розбавлення синтетичними середовищами.
Відвідувачам лекції та студентам було надано можливість самостійно приготувати препарат «роздавлена крапля», провести окомірну оцінку якості сперміїв за допомогою мікроскопу. Захід пройшов у цікавій та жвавій атмосфері. Лекторам адресувалися багато питань на які вони фахово та із задоволенням відповідали.
На сам кінець студенти захоплені інформативністю та унікальністю такого цікавого заняття, висловили бажання поширення даного формату занять і в подальшому.
 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook