Загальна інформація


 

Доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму:
Гопкало Лариса Михайлівна

кандидат економічних наук, доцент

Студентський науковий гурток "HoReca"

 кафедри готельно-ресторанної справи та туризму. 

     З 1 вересня 2021 року на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму розпочинає функціонувати "HoReCa & Tourism SPACE". 

     З 19 серпня 2024 року гурток було перейменовано на науковий гурток "HoReCa".

    Концепція функціонування СНДДК
   • залучення здобувачів вищої освіти до науково-дослідної діяльності.
   • сприяння розвитку наукового мислення і навичок, генерувати наукові ідеї щодо вирішення теоретико-прикладних проблем сфери послуг.
   • обговорення актуальних питань та визначення сучасних шляхів розвитку індустрії гостинності.
   • забезпечення реалізації інтелектуального потенціалу і розвитку творчої ініціативи студентів, формування їх науково-теоретичних та практичних компетентностей майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи ОП Готельно-ресторанний бізнес.

Науково-дослідна робота студентів у гуртку «НoReCa» – один з засобів підвищення якості підготовки фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Це комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує навчання студентів навичкам наукових досліджень у відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального процесу і поза ним.
    Учасниками наукового гуртка «НoReCa» є широке коло студентів, яке формується за напрямком наукової діяльності кафедри.
    Метою роботи студентського наукового гуртка є:
- виявлення найбільш здібних і талановитих, схильних до науково-дослідної роботи студентів;
- поглиблення дослідження за проблематикою наукової діяльності кафедри за участю студентів;
- придбання навичок наукової роботи;
- залучення обдарованих студентів до науково-дослідної діяльності.

    Основними завданнями студентського наукового гуртка є:
- залучення до участі в роботі гуртка студентів, які виявляють інтерес до науково-дослідної роботи в сфері готельно-ресторанної справи;
- організація науково-дослідної роботи студентів;
- поглиблене вивчення студентами обраних дисциплін обраної спеціальності.
     Членом студентського наукового гуртка «НoReCa» може бути будь-який студент, який хоче поглибити свої професійні знання і набути навичок дослідницької роботи.
     Напрямами роботи наукового гуртка «НoReCa» є:
- Світові тенденції розвитку НoReCa;
- Інновації в організації роботи підприємств готельного і ресторанного господарств;
- Стратегії розвитку підприємств готельного та ресторанного господарства;
- Інноваційні технології виробництва та форми обслуговування споживачів в підприємствах готельного та ресторанного господарства;
- Управління якістю в готельних та ресторанних підприємствах.