
03041, м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус № 12, кімн. № 312 блок Г.
МІДИК Світлана Вікторівна
Доцент
- Методи санітарних досліджень («Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»).
- Лабораторний аналіз харчових продуктів («Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»).
- Гігієна харчових продуктів («Ветеринарна медицина»).
Закінчила з відзнакою факультет ветеринарної медицини Національного аграрного університету за спеціальністю "Ветеринарна медицина", отримала ступінь Магістра.
«Розробка дезінфектанту комбінованої дії» за спеціальністю 16.00.06 – Гігієна тварин та ветеринарна санітарія
- наукове обґрунтування концептуальних засад моніторингу хімічних чинників довкілля, викликаних мілітарним впливом;
- дослідження показників якості та безпечності харчових продуктів;
- проведення екологічного моніторингу;
- розробка та валідація хроматографічних методів;
- оцінка токсичності пестицидних препаратів на живих тест-об’єктах;
- вплив теплового стресу на організм та продуктивність тварин.
Участь в International scientific conference «The latest breakthroughs in ecology, chemistry, geography, physics, mathematics, and earth sciences». October 3–4, 2024. Riga, the Republic of Latvia.
Участь у міжнародних наукових проєктах:
-
The project “SmartAGRO” the project number Kliima.3.01.22-0101 Keskkonnainvesteeringute Keskus (the Estonian Environment Investment Center) grant No 1-25/660 on 18th of May 2022, the project from the measure “Eesti panus rahvusvahelisse kliimakoostöösse” (“Estonia’s contribution in international climate collaboration”), Україна-Естонія, 2022-2025 рр.;
-
GEF-UNIDO Environmentally-sound management and final disposal of PCB in Ukraine, 2021-2023 рр.;
-
FAO Project Symbol: OSRO/UKR/031/CAN. «Technical Support for the Investigation and Remediation of Military Impacted Agricultural Sites in Eastern Ukraine», 2025-2026 рр.;
-
проєкт УНТЦ: № 6439 «Визначення військово-техногенного забруднення ґрунту та води у повоєнних ландшафтах», 2025-2025 рр.
1. Mylostyvyi R, Sejian V, Izhboldina O, Kalinichenko O, Karlova L, Lesnovskay O, Begma N, Marenkov O, Lykhach V, Midyk S, Cherniy N, Gutyj B, Hoffmann G. Changes in the Spectrum of Free Fatty Acids in Blood Serum of Dairy Cows during a Prolonged Summer Heat Wave. Animals. 2021; 11(12):3391. https://doi.org/10.3390/ani11123391
2. Honchar, V., Iakubchak, O., Shevchenko, L., Midyk, S., Korniyenko, V., Kondratiuk, V., Rozbytska, T., Melnik, V., & Kryzhova, Y. (2022). The effect of astaxanthin and lycopene on the content of fatty acids in the yolks of chicken eggs under different storage regimes. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 473–489. https://doi.org/10.5219/1774
3. Skliarov Pavlo, Kornienko Valentуna, Midyk Svitlana, Mylostyvyi Roman. Impaired reproductive performance of dairy cows under heat stress. Agriculturae Conspectus Scientificus. 2022; 87(2):85-92. http://acs.agr.hr/acs/index.php/acs/article/view/2187
4. Khyzhnyak S.V., Midyk S.V., Dovbysh О.В., Korniyenko V.I. Fatty acids composition of kidneys under rat exposure to fungicides. Ukr. Biochem. J. 2025; Volume 97, Issue 1, Jan-Feb, pp. 44-50. https://doi.org/10.15407/ubj97.01.044
5. Khyzhnyak, S. V., Midyk, S. V., Voitsitskiy, V. M., Machuskyy, O. V., & Iakubchak, O. M. (2025). Antioxidant system in rat tissues after single exposure to triazole fungicides. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 16(2), e25054. https://doi.org/10.15421/0225054