Кафедра тракторів і автомобілів

Наукова робота

Наукові дослідження кафедри присвячені оптимізації параметрів, режимів та стійкості руху МТА, підвищенню екологічних та економічних показників енергетичних установок, розробці двигуна нового покоління, взаємодії робочих органів сільськогосподарських та лісогосподарських машин з матеріалами й середовищами, оптимізації параметрів та режимів роботи робочих органів сільськогосподарських та лісогосподарських машин. За результатами наукових досліджень співробітниками кафедри опубліковано понад 1000 наукових праць, у тому числі 6 монографій та 47 підручників, отримано понад 100 патентів і авторських свідоцтв на винаходи, частина з яких впроваджена у виробництво на ВАТ “Борекс”, ВАТ “Карлівський машзавод”, ВАТ “Ковельсільмаш”, ВАТ “Хмільниксільмаш” та ін.

За роки діяльності кафедри підготовлено 7 докторів і 28 кандидатів технічних наук. Нині на кафедрі проходять підготовку 2 докторанти, 2 аспіранти та 4 здобувачі. Студенти залучаються до наукової роботи, за результатами якої виконуються дипломні проекти і магістерські роботи. Викладачі кафедри приймають участь у вузівських та міжнародних наукових конференціях, на яких неодноразово були в числі лауреатів.

 

Колектив кафедри нагороджений Дипломом XVІІІ Міжнародної виставки-ярмарки “АГРО-2006”.

 

Старший викладач кафедри, к.т.н. Гуцол О.П. був керівником колективу по створенню та постановці на виробництво вітчизняного трактора ТЯ - 200 "Ярило".

 

 Викладачі кафедри сумісно зі студентами ОКР "Магістр" провели випробування агрегата грунтообробно-посівного АППА-6-02.

 
Викладачі кафедри постійно підвищують свій професійний рівень проходячи навчання у провідних виробників сільськогосподарської техніки. Під час навчання у фірмі John Deere.

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook