Кафедра тракторів і автомобілів

Трансмісії тракторів і автомобілів

 

Трансмісія тракторів і автомобілів призначена для передачі обертового моменту від двигуна до ведучих коліс або зірочок машини, а також до робочих органів деяких сільськогосподарських машин. За допомогою трансмісії можна змінювати швидкість руху й тягове зусилля на ведучих колесах або зірочках, вмикати передній і задній ходи, а також плавно рушати й зупиняти машину. Саме тому у другій частині вивчення дисципліни "Трактори і автомобілі" вивчається трансмісія колісних та гусеничних машин основні конструктивні елементи якої представлені в сучасній лабораторії "Трансмісії тракторів і автомобілів".

 

Лабораторія "Трансмісії тракторів і автомобілів" займає площу 60 м2 та містить наступні види обладнання: стенд "Трактор загального призначення" у розрізі, ведучий міст вантажного автомобіля у розрізі, універсально-просапного трактора у розрізі, автоматична коробка передач та науковий матеріал для вивчення другої частини дисципліни "Трактори і автомобілі" – трансмісія колісних та гусеничних машин. Лабораторія "Трансмісії тракторів і автомобілів" призначена для проведення практичних та лабораторних робіт та оптимального проектування трансмісії.

 

Трансмісія є однією з автомобільних систем, що мають в своєму складі різні вузли і деталі. Їх основне завдання – передавати зусилля від мотора на ведучий міст. Однак це лише поверхове уявлення про трансмісії сучасного автомобіля, насправді вона вимагає більш докладного вивчення.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook