Науковий вебінар до Міжнародно дня Чорного Моря

1 листопада 2023 року
Кожного року 31 жовтня міжнародна наукова та громадська спільнота відзначають Міжнародний День Чорного Моря. Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, росія і Україна – підписали стратегічний План дій з реабілітації і захисту Чорного Моря. Головна теза цього Дня – екологія чорноморського басейну і його збереження. Коротка історія виникнення у відео-фрагменті.
З цією метою 31 жовтня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри екології агросфери та екологічного контролю спільно із студентами екологами провели науковий вебінар (наказ № 1037 від 12.10.2023 року). Організатором даного заходу була доцент кафедри Світлана Петрівна Паламарчук. Модератором вебінару була відповідальна за секцію «Водний екоінспектор» у науковому гурту «Екологія довкілля» доцент Віта Петрівна Строкаль.
На початку вебінару Віта Петрівна виступила із привітальним словом, розповіла про ключові проблеми Чорного Моря та виклики з якими зараз стикаються науковці не лише нашої країни але і країн чорноморського басейну. Вона розповіла про головні наслідки російсько-української війни для водойм чорноморського басейну.
 
Під час вебінару студенти екологи проявили свої високі наукові знання, вступали в активні дискусії та обґрунтовували своє власне бачення щодо проблем збереження водних ресурсів України в цілому. Нижче наведені всі доклади студентів-екологів, які прийняли участь у даному вебінарі.

Слід зазначити, що проведення таких заходів дозволяє студентам розкрити свої комунікативні здібності, проявити інтелектуальні навички та продемонструвати здобуті під час навчання професійні знання й уміння.

 Віта Строкаль, доцент

1. Строкаль Віта: Міжнародний День Чорного Моря та проблеми його збереження

2. Козярчук Валерія та Агоштон Діана: Екологічні проблеми р.Тиса

3. Бровченко Влада: Екологічний стан оз. Бребенескул

4. Кравець Анна: Екологічні проблеми р. Золотоношка

5. Кравченко Ігор: Екологічні проблеми р. Ворскла

6. Мандрика Дарина: Екологічні проблеми р. Південний Буг

7. Сасько Єлизавета: Екологічні проблеми р. Дніпро в межах м. Канів

8. Тіга Варвара: Екологічні проблеми р. Супій

9. Швець-Машкара Анастасія: Екологічні проблеми р. Десна

 

 


Відео-фрагмент наукового вебінару
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook