Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій

Міжнародна діяльність

Протягом останніх років активно розвивається співпраця кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій у складі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з Варшавським університетом наук про життя (SGGW, Польща), Аграрним університетом Таміл-Наду, (Коїмбатур, Індія), Поліським державним університетом (Пінськ, Білорусь) та ін.
6 листопада 2013 р. відбулось підписання угоди про подвійні дипломи між ННІ енергетики і автоматики Національного університету біоресурсів і природокористування України та Варшавським університетом наук про життя (SGGW, Польща). З часу підписання угоди і до сьогодні подвійні дипломи отримали вже 17 студентів-енергетиків.
Регулярно здійснюється підвищення науково-педагогічної кваліфікації викладачів кафедри, що підтверджено відповідними сертифікатами та свідченнями. Участь у міжнародній програмі суттєво спростила процедуру стажування в університеті-партнері. Так співробітники кафедри професор Жильцов А.В., доцент Усенко С.М. пройшли стажування у Варшавському університеті наук про життя.

Викладачі кафедри приймають активну участь у роботі міжнародних науково-практичних конференцій та форумів. Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій є організатором Міжнародної науково-технічної конференції «Проблеми сучасної енергетики та автоматики в системі природокористування (теорія, практика, історія, освіта), що проходить щорічно з 2013 року (http://econference.nubip.edu.ua/index.php/pmeas/pmeas2020).
Співробітники кафедри протягом останніх 10 років брали участь в понад 30 міжнародних науково-практичних конференцій, форумів та симпозіумів.
В даний час на кафедрі електротехніки, електромеханіки та електротехнологій сумісно з кафедрою поновлюваних джерел енергії Таміл Наду аграрного університету, м. Коїмбатор, Індія, виконується спільний українсько – індійський науково-дослідний проект для реалізації у 2019 – 2021 рр. (Міністерство освіти і науки України).
Міжнародна співпраця з Аграрним університетом Таміл-Наду розпочалася з Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Індія про науково-технічне співробітництво протокол сьомого засідання Спільного українсько-індійського комітету з питань науково-технічного співробітництва від 9 жовтня 2018 року та розпорядження Міністерство освіти і науки України № 47 від 18 січня 2019 року, № 861 від 24.06.2020 року про фінансування українсько-індійських дослідницьких проектів на 2019-2021 роки, Національний університет біоресурсів і природокористування України та Аграрний університет Таміл-Наду, штат Коїмбатур, Індія реалізує двосторонній проект "Науково-технічна основа для створення комплексу енергетичних технологій переробки біомаси для отримання речовин з новими властивостями та підвищення їх комерційної цінності" (Наукові керівники проекту: S. Pugalendhi, професор кафедри інженерії відновлюваної енергії, Аграрний університет Таміл-Наду, Коїмбаторе, Індія; Микола Заблодський, професор кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України. Прикладне дослідження проводиться на стику таких наук, як електротехніка, теплотехніка та біотехнології.)

 

22 вересня 2019 р. завершився двотижневий візит до України індійських партнерів - професорів S. Pugalendhi, P. Subramanian. Одним з головних заходів в ході візиту було проведення науково-практичного семінару «Конверсія біомаси для отримання палива і речовин з новими властивостями та підвищення їх комерційної цінності» під головуванням начальника науково-дослідної частини НУБіП України Володимира Отченашко та директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимира Козирського. На семінарі обговорювалася низка питань з проблем створення ефективних біогазових технологій, застосування електромагнітних технологій у агропромисловому секторі, індійський і український сценарій розвитку біоенергетики. У семінарі прийняли участь завідувачі кафедр, науково-педагогічні працівники, аспіранти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і інших підрозділів НУБіП України.


 

У ході відрядження завідувача кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, професора Жильцова А.В. і керівника проекту, професора Заблодського М.М. до країни-партнера в рамках виконання НДР в період з 08.11.2019 р. по 18.11.2019 р. проведені зустрічі з ректором, першим проректором, проректором з наукової роботи, деканом факультету агрономічної інженерії та директором дослідницького інституту аграрного університету Таміл-Наду, на яких обговорювались питання співпраці рамках білатерального проекту та освітянській сфері. Наслідком чого 18 вересня 2020 року в он-лайн режимі відбулась церемонія підписання угоди між Таміл-Наду аграрним університетом, Коїмбатор, Індія, і Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Київ, Україна, по співробітництву в області сільськогосподарських досліджень і освіти.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook