Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій

Вступнику

 Дорогий друже!

У наш час, підготовка висококваліфікованого фахівця потребує не лише теоретичних знань, а й відповідних практичних навичок з обраної спеціальності.
Кафедра електротехніки. електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України є сучасним інноваційним освітньо-науковим осередком підготовки фахівців за спеціальністю 141 – Електроенергетика, електротехніка, електромеханіка та має багатолітню історію та потужний науково-педагогічний колектив, який здатний на сучасному рівні забезпечити успішне оволодіння професією енергетика.
Ми здійснюємо підготовку фахівців ОС «Бакалавр» на денній формі навчання за державним замовленням і за кошти фізичних (юридичних) осіб на базі повної загальної середньої оствіти, диплома молодшого спеціаліста/бакалавра.
Основна мета освітньої діяльності кафедри полягає у підготовці фахівців, здатних розв’язувати спеціалізовані задачі та практичні проблеми електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, що передбачає застосування теорій і методів фізики та інженерних наук і характеризується комплексністю та невизначеністю умов з метою найбільшого наближення освіти випускників до вимог сучасного виробництв.

Переваги навчання за спеціальністю

Презентація спеціальності 141
(ОСВІТНЯ ПРОГРАМА – ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА, ЕЛЕКТРОТЕХНІКА ТА ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА)

Ми надаємо студентам сучасну навчальну базу з високо-технологічними лабораторіями, які оснащені сучасними зразками енергетичного обладнання всесвітньо відомих фірм-виробників. Лабораторна база кафедри постійно оновлюється та поповнюється новими установками та приладдям.

Кафедра готує фахівців для енергетичної галузі за напрямками:

 Електромеханічні пристрої та системи;
 Електротехнології в біоенергетичних системах;
 Енергетичний менеджмент і аудит.

Зв’язки кафедри з фірмами – виробниками


За підтримки компаній Schneider Electric та Lence було створено лабораторію регульованого електроприводу з новітнім обладнанням для навчання студентів.

   

У кінці 2020 року кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України розпочала співпрацю з USAID Проєкту енергетичної безпеки в Україні в напрямку створення конкурентоспроможного навчально-наукового центру, який буде здійснювати фундаментальні та прикладні дослідження для електроенергетичної галузі.
Вартість обладнання, що надає USAID Проєкт енергетичної безпеки в Україні становить близько 1,6 млн. грн.

Базами практичної підготовки наших студентів є кращі енергетичні компанії та підприємства енергетичної галузі держави з якими підписано відповідні угоди, які надають можливість нашим студентам отримати освіту за дуальною формою навчання.
Колектив кафедри веде активну співпрацю з кафедрами університетів і науковими відділами енергетичного профілю академій та інститутів різних країн:
- Варшавський університет наук про життя;
- Кельнський університет прикладних наук;
- Краківський політехнічний інститут;
- Мінський аграрний університет;
- Інститут електродинаміки НАН України
- Інститут відновлюваної енергетики НАН України та інші.

Наші студенти мають можливість пройти стажування на провідних підприємствах, установах за кордоном, а ті з них, які навчаються в ННІ на ОС «Магістр», можуть отримати ще і диплом европейського зразка Варшавського університету наук про життя (SGGW), з яким підписано та ратифіковано відповідну угоду про співпрацю.

Стажування працівників та студентів кафедри

Працівники кафедри разом зі студентами проходять стажування на провідних підприємствах галузі:

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook