65-річчю економічного факультету НУБіП: розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Аграрна політика України в умовах глобальних продовольчих та фінансово-економічних викликів»

20 жовтня 2016 року

     20 жовтня 2016 року розпочала свою роботу міжнародна науково-практична конференція «Аграрна політика України в умовах глобальних продовольчих та фінансово-економічних викликів», присвячена 65-річчю економічного факультету НУБіП.

     Її учасників привітав декан факультету Анатолій Діброва. Він коротко розповів про історію колективу, науковців, які працювали і працюють у ньому.
     65 років – це фактично три покоління людей, які своїм інтелектом і талантом формували наш факультет, зазначив Анатолій Діброва. І сьогодні він один з найбільших в університеті: тут навчається біля 2 тисяч студентів, працюють 140 співробітників.

     Колектив розширює міжнародні зв’язки, багато студентів побували за кордоном – на практиках, навчанні та стажуванні, створена та успішно працює рада роботодавців, що дозволяє максимально тісно співпрацювати з виробничниками, постійно поліпшується якість навчання. Та ми не спиняємося, і зробимо все, щоб факультет розвивався і надалі, запевнив декан.

     За ці роки економічний факультет підготував 25 тисяч фахівців для нашої країни, тільки вдумайтеся в цю цифру, вітаючи колектив сказав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Скільки гарного зроблено ними. І зараз у цей тяжкий час, коли у нашій країні фактично йде війна, вони своїм інтелектом, досвідом, працею тримають галузь. До речі, найуспішнішу у державі: 27% ВВП дає аграрний сектор, як і 40% валютних надходжень до держави.

    Тому ректорат зробить все можливе, щоб факультет, який має величезний потенціал, і далі набирав обертів. Адже розуміємо: без сучасної економіки підготувати гарного фахівця неможливо, а четверта промислова революція, яка вже розпочалася, вимагає поєднання різних галузей знань, наголосив ректор.

     Звісно, таке святкування неможливе без подарунків та нагород. І їх цього дня було чимало. Нагрудні знаки Міносвіти «За наукові та освітні досягнення» і «Відмінник освіти» ректор вручив відповідно завідувачці кафедри оподаткування і страхування Любові Худолій і завідувачці кафедри фінансів Надії Давиденко, а грамоту Міністерства освіти і науки України – завідувачці кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка Світлані Рогач.

     Подяками Міносвіти нагороджені завідувачка кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Євгенія Калюга, доценти Олександр Лабенко, Анатолій Шиш. Київський міський голова відзначив подяками завідувачку кафедри вищої математики ім. акад. М.П. Кравчука Юлію Іванову, доцентів Інну Долженко і Аллу Чухліб, а Київська обласна рада – доцентів Мар’яну Ващик, Тетяну Гуцул, Олексія Калівошка та директора ННЦ міжнародної діяльності Оксану Рябченко.

     Перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Олександр Власюк відмітив: сьогодні мені особливо приємно – я був на економічному факультеті абітурієнтом у 1974 році, випускником у 1976-му, а сьогодні маю доручення від керівництва Національної академії наук України привітати колектив з ювілеєм.

 

     Від президента Національної академії аграрних наук України, теж випускника факультету Ярослава Гадзала зібрання вітав віце-президент Валерій Жук, який і вручив Почесну грамоту президії НААН України.

     Анатолій Діброва приймав численні привітання та подарунки, які підготували для факультету, який він очолює, гості з Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі, Нідерландів та колеги з навчальних і наукових установ України.

    

     

    

    

    

    

    

    

     Конференція продовжила свою роботу вже в секціях, де обговорюватимуть аграрну політику в умовах глобальних викликів, фінансове та банківське забезпечення, регулювання і страховий захист підприємств аграрного сектору, біржову діяльність на фінансових та товарних ринках, бухоблік, контроль і аудит в умовах розвитку економічної інтеграції, менеджмент, маркетинг, логістику та зовнішньо економічну діяльність.

 

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook