
03041, м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус № 12, кімн. № 322 блок Д.
ТАРАН Тетяна Володимирівна
Доцент
Викладає дисципліну "Гігієна харчових продуктів” для студентів 211 спеціальності "Ветеринарна медицина".
Закінчила Українську ордена Трудового Червоного Прапора сільськогосподарську академію, спеціальність "Ветеринарія" у 1989 р.
Розробка та удосконалення живильних середовищ для культивування у ептоспір.
Гігієна харчових продуктів, аналіз ризиків під час виробництва харчових продуктів, процедури, засновані на принципах НАССР.
Українське, європейське, міжнародне законодавство у сфері безпечності харчових продуктів.
Стажування у Празькому інституті підвищення кваліфікації «Методологія і методи наукових досліджень»; підвищення кваліфікації «Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби України»; «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP» тощо.
Дійсний член Агенства сертифікації та акредитації «Стандарт-Експерт» Ради експертів з громадсько-професійної незалежної акредитації та сертифікації у сфері освіти.
1. Iakubchak, O. M., Vivych, A. Y., Hryb, J. V., DanylenkoS. Н., & Taran, T. V. (2024). Production and meat quality of broiler chickens with the use of a probiotic complex of bifidobacteria and lactobacilli. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(3), 477-482. https://doi.org/10.15421/022467
https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85208383990&origin=recordpage
2. Iakubchak, O. M., Vivych, A. Y., Hryb, J. V., DanylenkoS. Н., & Taran, T. V. (2024). Production and meat quality of broiler chickens with the use of a probiotic complex of bifidobacteria and lactobacilli. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(3), 477-482. https://doi.org/10.15421/022467
3. Olha Iakubchak, Lida Adamenko, Tetiana Taran, Olena Sydorenko, Tatyana Rozbytska, Nina Tverezovska, Valentyna Israelian, Nataliia Holembovska, Alina Menchynska, Anastasiia Ivaniuta (2023). The study of the cytotoxic effect of disinfectants. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 17, p. 82-95. https://doi.org/10.5219/1822
https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85110393797&origin=resultslist
4. Науково-практичні рекомендації щодо загальних підходів до розробки процедур отримання молока належної якості та критеріїв оцінки молока-сировини. Ушкалов В.О., Данчук В.В., Якубчак О.М., Кондрасій Л.А., Таран Т.В., Мідик С.В. Затверджені Науково-методичною радою Держпродспоживслужби (протокол № 1 від 2021 р.)
5. Laposha O.A., Senin S.A., Midyk S.V., Iakubchak O.M., Taran T.V., Zabarna I.V., Ishchenko L.М., Ishchenko V.D., Ushkalov V.O. (2020). Determination of T-2 and HT-2 Toxin in Wheat Grain by HPLC with Fluorescence Detection. Methods Objects Chem. Anal., 15(3), 137-143. https://doi.org/10.17721/moca.2020.137-143. 137-143
https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85163188552&origin=resultslist
6. Науково-практичні рекомендації. Комплексна оцінка безпечності та харчової цінності консервів м’ясних з яловичини. Якубчак, Хомутенко, Таран. Розглянуті та схвалені Радою деканів та НМК сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України зі спеціальності 211 та 212 Протокол №2 від 21 вересня 2021 року.
7. Якубчак О.М., Джміль О.М, Джміль В.І. Таран Т.В. Удосконалення технологічних процесів одержання молока з мінімальним бактеріальним обсіменінням [Монографія] / О.М. Якубчак, Ф.О. О.М. Джміль, В.І. Джміль, Т.В. Таран, К.: ЦП "Компринт", 2020, 318 с.
8. Якубчак О.М., Таран Т.В. Навчальний посібник "Гігієна харчових продуктів. Запитання і відповіді Ч.1", Київ, Компринт, 2024, 238 с.
9. Якубчак О.М., Таран Т.В. Навчальний посібник "Гігієна харчових продуктів. Запитання і відповіді Ч.2", Київ, Компринт, 2025, 273 с.