Науковий гурток «Технологія риби і морепродуктів»

Науковий керівник гуртка «Технологія риби і морепродуктів»
 Голембовська Наталія Володимирівна,
к.т.н., доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів
 
 
План – графік роботи наукового гуртка 2025-2026
Звіт роботи наукового гуртка 2024-2025
САЙТ НАУКОВОГО ГУРТКА - натиснути для завантаження

Перегляд презентації тут
Науковий гурток «Технологія риби і морепродуктів» працює з 2012 року. Щорічно проводиться 17 засідань студентського наукового гуртка, у яких приймають участь 13-20 студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.             



   
  

 
 

 
 




 
 















  
 




Участь у гуртку формує у студентів творчий підхід і виховує у них якості дослідника з метою подальшої плідної роботи над розв’язанням задач, які мають практичне значення для країни.
Засідання студентського наукового гуртка проводяться в умовах навчальних, навчально-науково-виробничих лабораторіях, а також організовуються виїздні заняття на рибопереробні підприємства.
Тематика засідань гуртка є досить різноманітною, охоплює нагальні проблеми рибопереробної галузі. Так, основнимитемами засідань є:
- 
основи технології риби і морепродуктів; 
- 
сучасні технології переробки риби і морепродуктів; 
- 
сучасні способи посолу, маринування та дефекти риби при посолі; 
- 
сучасні технології переробки риби та морепродуктів: технологія пресервів з використанням пікохвильової енергії; 
- 
технологія в’яленої рибної продукції з використанням аерованих іонів. 
Студенти відвідують виставки, де є можливість ознайомитись з сучасними технологіями, які використовуються у рибопереробній галузі, побачити новітнє обладнання, беруть участь у роботі науково-практичних семінарів, які проходять урамках цих виставок.

Студенти-гуртківці беруть активну участь у роботі студентських наукових конференцій різного рівня: міжнародних, регіональних, університетських, мають друковані роботи.

23 квітня у Х Міжнародній науково-практичній онлайн конференції "Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства" прийняли участь 3 гуртківці. Серед них: Т.В. Волхова – «Удосконалення технології варених ковбас з додаванням овочевої сировини» (диплом І ступеня), К.П. Чава – «Удосконалення технології варених ковбасних виробів» (диплом ІІ ступеня), Н.В. Колесник – «Збагачення варених ковбасних виробів» (диплом ІІІ ступеня).


 
  
 



Участь старости наукового гуртка Таїсії Волхової у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

За результатами презентації, доповіді учасника та відповідей на поставленні запитання Таїсія Волхова зайняла ІІ місце за напрямком харчова наука і технології.



На засіданнях гуртка «Технологія риби і морепродуктів» завжди панує добра дружня атмосфера, взаємо підтримка та порозуміння, а це сприяє творчій науковій діяльності студентів, їх саморозвитку.
Гурток «Технологія риби і морепродуктів» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримав ІІ місце на Х фестивалі "Фестиваль студентської науки - 2021".

Гурток «Технологія риби і морепродуктів» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК був відзначений в номінації «Майбутнє української науки».

