Семінар-практикум з роботодавцями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК «Секрети Флейвористики»

    29 лютого 2024 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України відбувся семінар-практикум «Основи сенсорної оцінки м`ясних продуктів» з роботодавцями за участю телеканалу 1+1. 

 

   Спільно з фахівцями факультету та колегами Одеського національного технологічного університету в семінарі взяли участь керівники та технологи провідних вітчизняних компаній, зокрема, компанія Alma-Veko Food, ТОВ «Три ведмеді», «Favorite Food&Drinks», ПрАТ «Львівський холодокомбінат», ТОВ «Перятинський делікатес», ТОВ «Прем’єр», ТОВ «Сімекс-Прома», «Fozzy Group», ТОВ «Ватаг груп», ТОВ «Нова Зоря Дніпра», ТОВ «Мітфрост», ПрАТ «Компанія Ензим». В роботі семінару від телеканалу 1+1, з яким Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК плідно працює, взяв участь відомий експерт з якості Костянтин Грубич.

    Програма заходу передбачала навчання за наступними тематиками:

  • сенсорний аналіз: сучасний аналіз в харчовій промисловості; організація сучасного сенсорного аналізу: лабораторія, продукти, панель;
  • підготовка експертів; тести на визначення смакової чутливості;
  • секрети флейвористики;
  • вивчення допоміжних матеріалів сенсорного дослідження: аутентичні носії дескрипторів: природні, хімічні;
  • характеристика основних методів сенсорного дослідження;
  • розпізнавальні методи; сенсорна оцінка обраного продукту з використанням методу «А не А»; методи з використанням шкал і категорій; сенсорна оцінка обраного продукту (баловий метод).

  Навчання в рамках семінару дало змогу слухачам не  тільки вдосконалити свої сенсорні здібності як «вимірювального» пристрою, але й розвиток можливості моделювати органолептичні властивості м`ясних виробів в процесі розробки нових продуктів, враховуючи споживчі оцінки та очікування.

   Слухачі та спікери семінару висловлюють щиру вдячність керівництву університету, зокрема ректору Станіславу Ніколаєнку та декану факультету Ларисі Баль-Прилипко за надану можливість проводити такі заходи в сучасних лабораторіях, оснащених новітнім обладнанням.

До нових зустрічей! Слава НУБіП України!

Наталія Голембовська,

в.о. завідувачка кафедри технології 

м'ясних, рибних та морепродуктів