Кафедра іноземної філології і перекладу

Наші випускники

 Наші випускники

 

    Наш шлях пролягає в Європу, а для її розуміння необхідні знання ключових європейських мов (англійської, німецької, французької, польської). Кафедра іноземної філології і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України завжди була тим «містком» до Європи, оскільки студенти, вивчаючи мови, літератури і культури різних країн, краще усвідомлюють зміст європейської свободи й освіченості, отримують глибокі філологічні знання іноземної культури, звичаїв, традицій, менталітету, оригінальної літератури.
Кафедра іноземної філології і перекладу НУБІП України від часу свого заснування проводить підготовку висококваліфікованих бакалаврів та магістрів за спеціальністю «Філологія (переклад)», які успішно працюють на викладацькій ниві, у перекладацьких агенціях, у сфері туризму, у засобах масової інформації, в державних органах, національно-культурних товариствах, приватних фірмах, підприємствах з іноземними інвестиціями тощо.
Після отримання дипломів випускники нашої кафедри вступають до престижних приватних і державних європейських вишів, пишуть і захищають наукові роботи, можуть офіційно працевлаштуватися.


Марія Усіченко – студентка магістратури 1 року навчання гуманітрарно-педагогічного факультету – обрала програму з германістики з додатковими спеціалізаціями «Інформатика» та «Історія і культура Латинської Америки» в Білефельдському університеті, який є наймолодшим вишем у країні (рік заснування 1969), однак успішно поєднує у собі класичні академічні традиції з інноваціями у сфері навчання і наукових досліджень.

    

 Юлія Бойко – випускниця факультету – активно реалізує себе в Німеччині, працює у дошкільному закладі Aushilfe в Waldorf Kindergarten в Гамбурзі. Досвід роботи au pair, який випускниця отримала на старших курсах, дозволив не тільки вдосконалити мову, налагодити корисні особистісні контакти, а й зрозуміти особливості німецького менталітету.

   

    Анна Остапенко – випускниця кафедри іноземної філології і перекладу – навчається в аспірантурі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, обравши після закінчення НУБІП України наукову стежку для самореалізації і професійного удосконалення.

  Юлія Вознюк – випускниця факультету 2013 року – працювала на телеканалі «Україна», захоплюється написанням віршів, у 2016 р. вийшла друком її збірка «Мелодія кохання».

  Наших випускників чекають не тільки школи. Універсальність професії філолог-перекладач дозволяє десяткам колишніх студентів успішно реалізувати себе у низці професій і посад: журналіст, секретар-референт, диктор, літературний критик, прес-секретар, менеджер по роботі з персоналом, спічрайтер, редактор, рекламний агент, екскурсовод музеїв і туристичних агенцій і це далеко неповний перелік.
За час існування кафедри наші випускники також стали провідними фахівцями на численних підприємствах в Україні.
Ксенія Липович – випускниця факультету 2013 р. – працює провідним спеціалістом в ЕРАМ Ukraine.

   

 

Диплом філолога-перекладача відчиняє двері в усі сфери суспільного життя, де потрібні не тільки гуманітарна освіта, а й внутрішня культура, інтелігентність, комунікабельність, художній смак.
Кафедра іноземної філології і перекладу готує і до професійного зростання у науковому середовищі, закладає основи для вільного володіння компаративними та комунікативними навичками, що сприяє розвитку та реалізації випускників у дослідницькій діяльності.
Дар’я Вороніна-Пригодій – випускниця 2015 р. – працює науковим спіробітником лабораторії зарубіжних систем професійної освіти і навчання ІПО НАПН України, є національним експертом х акредитації Кваліфікаційних центрів, а також бере участь в реалізації міжнародних проєктів Erasmus+.

 
 
 
 
 
 
Юлія Закатей – випускниця 2020 р. – почала працювати перекладачем англійської і німецької мов ще під час навчання. Після закінчення університету продовжила працювати у цій сфері, вдало поєднуючи роботу перекладача в бюро перекладів, приватного перекладача для юридичних осіб та викладача англійської мови. Знання мов дали можливість реалізувати найзаповітніші мрії і побувати у Китаї (працювала викладачем англійської мови), Швейцарії (супроводжуючий перекладач), Німеччині та інших країнах.
 
 
В'ячеслав Анненков – випускник гуманітарно-педагогічного факультету 2020 року, навчався за спеціальністю «Німецька мова та друга іноземна» (ОС «Бакалавр»). Зараз навчається на 2 курсі магістратури у Поморському університеті у Слупську (м. Слупськ, Польща), опановує спеціальність «Німецька філологія – німецька мова у бізнесі та туризмі».
Під час навчання у НУБіП України брав участь у програмі «Подвійний диплом» - навчався одночасно в українському та польському вишах. Після закінчення отримав два дипломи бакалавра (український та польський), завдяки цьому без іспитів вступив на магістратуру до Поморської академії у Слупську.
У студентські роки у НУБІП України, був активним учасником міжнародних науково-практичних конференцій, у тому числі й закордонних. Неодноразово їздив до Німеччини та відвідував літні інтенсивні курси німецької мови у Чехії.
 
 

 

 Катерина Яник – випускниця гуманітарно-педагогічного факультету 2022 р., Президентська стипендіатка. Навчалася за спеціальністю «Німецька мова та друга іноземна».
Вже більше року працює у проєкті «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» (FABU) від Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL), який реалізується через ADT Project Consulting GmbH. Водночас працює методистом Міжнародного кабінету державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».
Усі здобуті знання та вміння (від перекладу до написання статей) застосовує в роботі, виконуючи дуже різнопланові обов'язки. Часто їздить у відрядження до Німеччини і Польщі. Займається танцями та спортом, вдосконалює знання німецької та англійської мов, пише вірші, захоплюється психологією та психотерапією, історією, міфологією, політологією, а також всім, що стосується сільського господарства та освіти, оскільки це головні напрямки її роботи.

Марина Скокова – випускниця гуманітарно-педагогічного факультету 2019 року, навчалась за спеціальністю «Німецька мова та друга іноземна мова». На даний час наша колега – асистент кафедри іноземної філології і перекладу НУБІП України, викладає німецьку і польську мови.
Випускниця Поморської академії в Слупську (спеціальність «Філологія польська», 2019 рік), брала участь у програмі «Подвійний диплом», навчаючись посеместрово в Україні та Польщі. Після закінчення програми отримала ступінь магістра НУБіП України та диплом бакалавра Поморської академії в Слупську.

Анастасія Повар – отримала ОС «Бакалавр» гуманітарно-педагогічного факультету за спеціальністю «Німецька мова і друга іноземна», зараз навчається у НУБіП України на магістратурі з цієї ж спеціальності.
За час навчання здобула ґрунтовні знання німецької мови, а також удосконалила і закріпила знання англійської. Працює у приватному ліцеї на посаді вчителя іноземних мов і на мовних курсах (репетиторство).

Олена Поліщук – випускниця гуманітарно-педагогічного факультету 2022 року – на старших курсах почала працювати за спеціальністю і повʼязала свою роботу з німецькою мовою. Обіймає престижну посаду в криптоаналітичному відділі міжнародної фірми в Києві. Завдяки цьому збагатила свій словниковий запас новими економічними термінами та розширила знання в новій галузі.
У роботі Олена використовує отримані в університеті знання німецької та англійської мов. Часто їздить у відрядження до країн Європи, тому дуже рада, що вивчення іноземних мов й отримання диплому філолога-перекладача допомогло їй себе реалізувати.

Лякір Катерина - випускниця кафедри іноземної філології і перекладу, в 2023 році закінчила магістратуру за спеціальністю «Англійська мова та друга іноземна мова». Ще під час навчання почала працювати викладачем англійської мови в онлайн школі.
Навички і знання, здобуті в університеті, допомогли проявити себе в ролі перекладача на різних заходах.
Зараз вона викладає англійську мову для дітей в державній школі і дуже рада, що завдяки диплому філолога-викладача має таку можливість!

Марина Литвин – випускниця зі спеціальності 035 «Філологія» (Спеціалізація 035.041 Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська). Марина вивчала французьку мову як другу іноземну та ще на третьому курсі університету поїхала на мовне стажування до Франції за програмою обміну від НУБіП, де пізніше, після успішного проходження тесту DALF C1 та вступних іспитів, почала навчання в магістратурі в Université de Bretagne Occidentale за спеціальністю "Технічний переклад і редагування". Наразі Марина Литвин працює викладачем французької мови у школі "French.etc".

Карина Урдюк є випускницею магістратури НУБіП України зі спеціальності
035 "Філологія» ( Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська). Після завершення навчання Карина взяла участь у волонтерських проектах в Австрії та Польщі від Європейського корпусу солідарності, де займалася неформальною освітою в рамках організації EYFON та RCW.
На наступному етапі свого професійного розвитку Карина приєдналася до компанії VisionFund в Україні, де успішно працює усним та письмовим перекладачем з англійської мови на українську.

Юлія Хауха – випускниця гуманітарно-педпгогічного факультуту кафедри іноземної філології і перекладу 2023 р., навчалася за програмою «Подвійний диплом», тобто посеместрово в НУБіП та Поморській академї у Слупську (тепер ВНЗ має статус університету). Завдяки знанням і досвіду, отриманому в цих вищих навчальних закладах, зараз працює кваліфікованим вчителем іноземної мови в ліцеї.
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook