Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження

ПРОЄКТ ERASMUS+ VET4GSEB

           

    Одним із ключових пріоритетів нашої країни є інтеграція в Європейський Союз. Україна приєдналася до об’єднаної енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E на рік раніше запланованого. Енергосистема України синхронізована з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E.
    Навіть під час війни не припиняється робота над пошуком шляхів для нових можливостей України і Європи щодо спільного розвитку ринків електроенергії в умовах «зеленого переходу».
Стале розширення використання відновлювальних джерел енергії вплине не тільки на процес протидії зміни клімату, а й буде одним з інструментів енергетичної безпеки України.
    Фахівці ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (Віктор Каплун, Олена Шеліманова, Світлана Макаревич) у консорціумі з низкою європейських університетів і установ Болгарії, Туреччини, Вірменії, Грузії, Косово та Албанії взяли участь у підготовці грантової заявки та долучились до проєкту ERASMUS+ «Vocational Education and Training For Green and Smart Energy in Buildings» (VET). Угода підписана між Європейським виконавчим агентство з освіти та культури (EECEA) під патронатом Європейської комісії та ініціатором Софіївським енергетичним центром/

      Серед проєктних завдань - створення бази даних компаній будівельного та енергетичного секторів з урахуванням потреб ринку праці в різних країнах, інноваційних методів та інструментів навчання у сфері цифрових технологій, реалізованих в енергетичних системах «розумних» будівель, нових технічних рішень у застосуванні фотоелектричних систем, видання навчальних матеріалів та посібника для викладачів.

 Реалізація завдань проєкту дозволить національним провайдерам професійно-технічної освіти оновити практику та програми навчання, за рахунок адаптованих, інноваційних та технічних рішень у сфері фотоелектричних та «розумних» електричних систем у будівлях.

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook