Кафедра ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин

Науково-дослідна лабораторія

 Навчально-науково-виробнича лабораторія "Моніторингу пестицидів у технологіях захисту рослин" створена при кафедрі Ентомології, інтегрованого захисту та каранину рослин. Адреса: 03041, м. Київ, вул. Героїв Оборони, 13, навчальний корпус № 4, кім. 8.
 
Метою діяльності лабораторії є розробка та впровадження у виробництво ресурсоощадних та екологічно безпечних технологій захисту сільськогосподарських культур від шкідників.
 
Наукові задачі:
·  проведення досліджень щодо монітоингу пестицидів;
· проведення експериментальних дослідженьдосліджуються особливості біології, екології поширення шкідливості комах, кліщів, гризунів, м’якунів та інші шкідливі види за сучасних особливостей функціонування агробіоценозів;
·  розробка ресурсоощадних системи щодо контролю фітофагів із збереженням агробіорізноманіття;
· проводяться комплексні дослідження щодо особливостей життєдіяльності членистоногих, їхніх угрупувань за сучасних закономірностей формування ентомокомплексів та інших угрупувань.
sites/default/files/u267/1_4.jpg

Співпраця лабораторії з провідними ВНЗ та інститутами України.

ХНАУ ім. В.В. Докучаєва

ПНУ

Інститут захисту росли НААН

Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного

 

При лабораторії виконуються наступні наукові теми:

№110/17-пр-2020 «Розробити концепцію створення поліфункціональних біопрепаратів на основі стрептоміцетного синтезу для оптимізації фітосанітарного стану сучасних агрофітоценозів»  (2020-2022рр). Науковий керівник - Бабич А.Г.

№110/3-нтр „Розробка високоефективних бiопрепаратів з нематицидними і ентомопатогенними властивостями на основi метаболiтiв ґрунтових стрептомiцетiв” ( 2017-2018 рр). Науковий керівник - Бабич А.Г.

№ 110/549-пр "Обгрунтування концепції створення урбофітоценозів з підвищеною стійкістю до біотичних та абіотичних чинників" (2017 рік). Науковий керівник - Бабич О.А.

№16/183 "Визначення технічної ефективності та екологічної безпечності застосування препарату Бактоцид (сипуча маса розпареного зерна пшениці з іммобілізованими на них бактеріями Salmonella enteritidis var. Issatschenko)", (2018 рік). Науковий керівник - Бабич А.Г.
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook