Студентський науковий гурток «ФІТОПАТОЛОГІЯ»

Доцент, доктор сільськогосподарських наук :
Піковський Мирослав Йосипович

 

E-mail:[email protected]

 

Староста гуртка Круковський Руслан Дмитрович

E-mail:[email protected]

 

Всесторонньо розвинена людина тоді, коли вона охоплює якомога більше життєвих аспектів. Добре, що дозвілля студентів асоціюється не лише з розвагами і веселощами, але й плідною науковою роботою. Як доказ – діяльність студентського наукового гуртка кафедри фітопатології імені академіка В.Ф. Пересипкіна на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології. Cтудентський науковий гурток на кафедрі має добрі традиції. Саме тут його учасники опановують ази наукової роботи. Багато з них стали кваліфікованими спеціалістами та знайшли застосування своїх знань на виробництві, у науці та викладацькій роботі.

 

Наукові дослідження студентів спрямовані на вирішення актуальних питань, що стосуються фітопатології. У проблемній науково-дослідній лабораторії мікології і фітопатології студенти мають змогу освоювати різні методики діагностики хвороб сільськогосподарських культур, поглиблювати вміння ідентифікації збудників та вивчати їх біологічні та екологічні властивості. В подальшому, отримані навики стають у нагоді при розробці заходів щодо контролю розвитку і шкідливості фітопатогенів.

 

Результати своїх досліджень гуртківці апробовують на відкритих наукових семінарах. Саме така форма спілкування є надзвичайно корисною та цікавою, особливо для студентів молодших курсів, оскільки дає змогу ознайомитися з однією із базових кафедр на факультеті та в значній мірі, на прикладі своїх товаришів, визначитися із напрямком майбутньої наукової роботи.

Учасники студентського наукового гуртка також приймають активну участь у роботі наукових конференцій: університетського, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

 

Загалом, студентський науковий гурток кафедри фітопатології ім. академіка В.Ф. Пересипкіна є саме тим об’єднанням, в якому зібрані однодумці, що мають спільну мету та вирішують конкретне завдання – за рахунок отримання знань, прокласти шлях до свого становлення як висококваліфікованих спеціалістів.

 

Основні заходи, що проводяться під егідою гуртка:

  • Освоєння студентами різних методик діагностики хвороб сільськогосподарських культур;
  • Поглиблення вмінь з ідентифікації збудників патологій рослин;
  • Вивчення біологічних особливостей мікроорганізмів, що викликають хвороби рослин;
  • Дослідження екології фітопатогенних грибів;
  • Моніторинг хвороб в агроценозах рослин;
  • Оцінка в польових умовах уражуваності сортів с.-г. культур хворобами;
  • Організація екскурсій у провідні науково-дослідні установи із захисту рослин;
  • Збір наукового матеріалу для підготовки публікацій;
  • Підготовка студентів до участі у наукових конференціях;
  • Проведення наукових семінарів за результатами досліджень;
  • Заслуховування звітів щодо роботи студентського гуртка тощо.

Інформація щодо засідання, оголошення про різні наукові заходи розміщується на стенді гуртка (кафедра фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, навч. корпус № 4).

Презентація роботи гуртка за 2019-2020

Новини

Всі новини
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook