Кафедра фізики

Наукові досягнення

Наукометричні показники 

Здобутки кафедри в науковій роботі відображені в показниках науково-метричних баз викладачів кафедри, які є найвищими серед кафедр ННІ та одними з найкращих в НУБіП України. 

ПІБ
Науковий ступінь
Scopus
Наявність акаунту/к-сть публікацій/Н-індекс
WoS
Наявність акаунту/ к-сть публікацій
GoogleScholаrНаявність сторінки/ кількість цитувань
ORCID
Наявність акаунту
(так/ні)
Researcher
ID
Наявність акаунту
(так/ні)
Бойко Володимир Васильович
к.ф.-м.н.
+
34
h = 7
+
35
h=6
+
209
h = 8
так
так
Відьмаченко Анатолій Петрович
д.ф.-м.н.
+
34
h=5
+
43
h=6
+
2762
h=25
так
так
Чорній
Віталій Петрович
к.ф.-м.н.
+
38
h = 9
+
44
h = 8
+
267
h = 10
так
так
Гуменюк Ярослав Олександрович
к.ф-м.н
+
2
h=1
+
2
h=1
+
17
h=2
так
так
Залоїло
Ігор Анатолійович
к.біол.н.
+
2
h=1
+
2
h=1
+
45
h=6
так
так
Ільїн
Петро
Петрович
к. ф.-м.н
+
8
h=1
+
3
+
18
h=3
так
ні
Годлевська Оксана Олександрівна
к.ф-м.н
+
9
h=1
+
3
h=1
+
42
h=4
так
так

 Монографії

Протягом останніх років співробітники кафедри на основі одержаних експериментальних результатів створили і видали 9 монографій: 

  1. В.В.Бойко, С.Г. Неділько. Структура, оптичні властивості та перспективи застосування люмінесцентних оксидних матеріалів: - К.: Видавництво «Профі», 2015. – 565 с.
  2. В.В.Бойко, К.Г. Лопатько. Матеріали сучасної фізичної електроніки – від металів,напівпровідників до наноматеріалів. Монографія/ В.В.Бойко, К.Г. Лопатько.– Київ, Видавництво «ЛІРА - К», 2017.– 476 с.
  3. В.В.Бойко, С.Г.Неділько, Ю.А.Хижний. Люмінесценція та електронна структура складних оксидів: - К.: Видавництво Ліра К, 2016. – 458 с.
  4. Відьмаченко А.П., Мороженко О.В. Фізичні характеристики поверхні супутників і кілець планет-гігантів // К.: Редакційно-видавничий відділ НУБіП України. 2017. -412 с.
  5. В.В.Бойко, Іноземцев Г.Б., С.Г.Неділько Синхротронне випромінювання. Використання та перспективи застосування. Монографія - Київ, Видавництво «Ліра-К», 2017, 356 с.
  6. Бучацький Л.П., Рудь Ю.П., Залоїло О.В., Залоїло І. А. Сучасні методи біотехнології у рибництві: монографія. Київ, 2018. 192 с.
  7. Відьмаченко А.П., Мороженко О.В. Фізичні характеристики планет земного типу і їх супутників. Київ, Редакційно-видавничий відділ НУБіП України. 2019, -468 с.
  8. Структура і люмінесцентні властивості складнооксидних сполук на основі цирконію та бісмуту. Монографія/ В.В.Бойко, С.Г. Неділько, В.П. Чорній. Київ, Видавництво « ЛІРА-К», 2019, 416 с.

Проектна діяльність

На кафедрі виконується НДР № 110/14-пр-2019 «Підвищення енергоефективності світлодіодів для агробіологічних потреб шляхом створення нових люмінесцентних конверторів» (фінансування держбюджет України, 600 тис.грн., 2019-2021 рр.). Науковий керівник Бойко В.В., відповідальний виконавець Чорній В.П. В роботі по темі приймають участь співробітники кафедри Залоїло І.А. та Малюта М.В.
Бойко В.В. та Чорній В.П. протягом 2009 – 2019 рр. приймали участь в роботі по міжнародному проекту “Luminescence of nanoscale components of combined oxide transformers and sources of light” (люмінесценція нанорозмірних компонентів оксидних перетворювачів та джерел світла), в якому використовувалось синхротронне випромінювання та наукоємне високотехнологічне обладнання Міжнародного наукового центру «Електронний синхротрон DESY, м. Гамбург, Німеччина). Планується продовження цієї роботи після перебудови лабораторії цього центру, яке закінчується в поточному році.
Виконувалась ініціативна тема (держ. реєстрація №0116U008126) «Дослідження оптичних властивостей та структури складних оксидів - детекторів іонізуючих випромінювань» виконувалась на протязі 2013-2018 рр. Науковий керівник Бойко В.В. В роботі по темі приймали участь співробітники кафедри Залоїло І.А., Гуменюк Я.О., Ільїн П.П., Малюта М.В.
Виконувалась ініціативна тема (держ. реєстрація №0116U008201) «Розробка та вдосконалення газоаналізаторів на основі напівпровідникових сенсорів»; виконувалась на протязі 2013-2018 рр. Науковий керівник Будах Г.І. В роботі по темі приймали участь співробітники кафедри Гуменюк Я.О., Ільїн П.П., Малюта М.В.
Професор кафедри Відьмаченко А.П. брав участь у виконанні НДР за міжнародними та вітчизняними проектами. У 2015-2020 рр. виконується робота за міжнародним українсько-словацьким проектом “Study of stellar explosions in interacting binaries”. Керівники: А.П. Відьмаченко – Україна, D. Chochol – Словакія. У 2014-2016 рр. виконувалась робота за міжнародним безвалютним українсько-словацьким проектом в рамках міжнародного проекту “The DWARF project: Eclipsing binaries - precise clocks to discover exoplanets” для пошуку планет навколо систем затемнених подвійних зір в мережі телескопів від 25 до 200 см у північній півкулі. У проекті приймають участь більше ніж 20 обсерваторій. Керівник проекту – Theodor Pribulla (Астрономічний інститут Словацької АН у Татранській Ломниці); Відьмаченко А.П. – керівник від України. За держбюджетними тематиками А.П. Відьмаченко є відповідальним виконавцем Цільової програми Відділення фізики і астрономії НАН України по темі «Вивчення фундаментальних фізичних і астрономічних процесів та перспективи їхнього практичного застосування», а у 2000-2018 рр. керував чотирма держбюджетними відомчими темами НАН України при Головній астрономічній обсерваторії НАН України. За госпдоговірною тематикою професор Відьмаченко А.П. у 2017-2018 рр. був керівником НДР «Підготовка програми астрономічних спостережень та моніторингових досліджень Землі з баз на поверхні Місяця та/або з місячної орбітальної станції і наземного супроводження космічної місії» (категорія 73120000-9 «Послуги у сфері експериментальних розробок» згідно Державного класифікатора ДК 021:2015), що є складовою частиною етапу № 1 «Аналіз науково-технічних пропозицій щодо складу корисного навантаження місячних космічних станцій (орбітальних та на поверхні супутника Землі)» НДР «Розроблення науково-технічних пропозицій щодо складу корисного навантаження місячних космічних станцій (орбітальних та на поверхні супутника Землі)» шифр «Шепард», Державний реєстраційний номер 0117U002396. 

 Наукові розробки

Групою співробітників кафедри фізики (Бойко В.В., Гуменюк Я.О., Булах Г.І., Малюта М.В.) були розроблені та створені газові детектори:датчик-сигналізатор паливних газів, портативний детектор витоку газу та кліматичний монітор для автоматичного вимірювання та фіксації показників температури та абсолютної вологості та запатентований прилад для виявлення псування харчової продукції. Ці розробки за ефективністю не поступаються існуючим на ринку аналогам, будучи при цьому дешевшими на 15-25%. Детальніше про прилади - у презентації

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook