НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА АГРОІНЖЕНЕРІВ-ПЕРШОКУРСНИКІВ
Поточний навчальний семестр впевнено рухається до завершення. Після складання екзаменаційної сесії та перед канікулярним періодом, для студентів залишився ще один важливий крок – проходження практичного навчання.
В навчально-виробничій лабораторії переробки зернових культур та сівозмін кафедри технології зберігання переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. професора Б.В. Лесика та в лабораторіях свинарства, птахівництва, бджільництва, якості м’яса, якості молока і молочної продукції кафедри технологій виробництва молока та м’яса – стартували заняття з навчальної практики студентів 1 курсу, спеціальності «Агроінженерія» механіко – технологічного факультету.
Безпосередньо, з керівниками практики, доцентами Миколою Маценком та Володимиром Носіковським, студенти ознайомилися з новітніми технологіями виробництва продукції рослинного та тваринного походження в умовах Міжнародної виставки «АГРО – 2021», де закріпили знання про основні підходи в операціях заготівлі зеленої маси, сіна, трав’яного борошна, силосу і сінажу. В стайні, тваринному майданчику та лабораторіях профільної кафедри розглянули породи великої рогатої худоби, свиней, птиці, овець, їх продуктивність, зоотехнічний облік, племінну роботу, штучне осіменіння корів. В практичних заняттях, суттєва увага зверталася на організацію мікроклімату тваринницьких приміщень, визначення температури, вологості і складу повітря, освітленості для тварин та очищення від продуктів життєдіяльності.

Наразі, агроінженери - першокурсники набувають практичних навичок у роботі з обладнанням та технологічними процесами переробки зерна на борошно, крупи, хлібобулочні вироби, переглядають навчальні фільми, знайомляться з обладнанням та технологічними процесами виробництва олії. Студентів дуже зацікавили заняття, з безпосередньою участю самих практикантів, у процесах замішування тіста, випікання хліба, переробки плодоовочевої продукції. Зі слів старости академічної групи АІ 2001 Тамари Верьовкіної, багато одногрупників вперше змогли засолити огірки, заквасити капусту та спекти свою першу булку.
В навчально-виробничій лабораторії переробки зернових культур та сівозмін кафедри технології зберігання переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. професора Б.В. Лесика та в лабораторіях свинарства, птахівництва, бджільництва, якості м’яса, якості молока і молочної продукції кафедри технологій виробництва молока та м’яса – стартували заняття з навчальної практики студентів 1 курсу, спеціальності «Агроінженерія» механіко – технологічного факультету.
Безпосередньо, з керівниками практики, доцентами Миколою Маценком та Володимиром Носіковським, студенти ознайомилися з новітніми технологіями виробництва продукції рослинного та тваринного походження в умовах Міжнародної виставки «АГРО – 2021», де закріпили знання про основні підходи в операціях заготівлі зеленої маси, сіна, трав’яного борошна, силосу і сінажу. В стайні, тваринному майданчику та лабораторіях профільної кафедри розглянули породи великої рогатої худоби, свиней, птиці, овець, їх продуктивність, зоотехнічний облік, племінну роботу, штучне осіменіння корів. В практичних заняттях, суттєва увага зверталася на організацію мікроклімату тваринницьких приміщень, визначення температури, вологості і складу повітря, освітленості для тварин та очищення від продуктів життєдіяльності.



Наразі, агроінженери - першокурсники набувають практичних навичок у роботі з обладнанням та технологічними процесами переробки зерна на борошно, крупи, хлібобулочні вироби, переглядають навчальні фільми, знайомляться з обладнанням та технологічними процесами виробництва олії. Студентів дуже зацікавили заняття, з безпосередньою участю самих практикантів, у процесах замішування тіста, випікання хліба, переробки плодоовочевої продукції. Зі слів старости академічної групи АІ 2001 Тамари Верьовкіної, багато одногрупників вперше змогли засолити огірки, заквасити капусту та спекти свою першу булку.