Кафедра технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Профорієнтаційна робота

  День відкритих дверей – це традиційний захід під час якого випускники закладів освіти мають змогу отримати необхідну інформацію про факультети, спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в університеті, ознайомитися з інформацією про умови вступу до ЗВО, більше дізнатися про міжнародні освітні проекти та програми та студентське дозвілля.

   16 листопада, в нашому університеті та факультеті в змішаному форматі відбувся День відкритих дверей для випускників коледжів, технікумів. До факультету завітало більше 100 учасників з різних куточків України. Це – випускники коледжів: Київщини, Черкащини, Вінничини, Полтавщини та м. Києва.                                                                                           

Про переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом, матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови для студентів ознайомила декан факультету Лариса Баль-Прилипко. Вона також звернула увагу учасників на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців.          

Декан зазначила, що факультет – це команда однодумців, сім’я, яка щодня працює над тим, щоб студентам було комфортно навчатися: «Для нас студенти – це партнери з якими ми будуємо освітній процес». На факультеті між студентами та викладачами панує приємна атмосфера, студенти своїми досягненнями мотивують викладачів бути кращими, а викладачі з радістю вкладають свої навики та досвід в студентів, так як більшість викладачів має практичний досвід роботи, відповідно, студенти отримують вагомі знання та  навики, які в майбутньому застосовують в своїй діяльності.

Лариса Баль-Прилипко наголосила, що факультет надзвичайно потужний, випускники навіть під час війни працевлаштовуються на провідних підприємствах та в організаціях України і світу. Декан акцентувала увагу на перевагах навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, на міжнародній діяльності та звичайно ж на виховній складовій.                                  

Завідувач кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська охоче провела екскурсію факультетом, представила досить потужні лабораторії факультету, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни. Маючи значний досвід роботи, Наталія Володимирівна відмітила, що саме великі можливості факультету дають високі знання студентам, надихають працювати саме в НУБіП, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.                                             

Майбутні абітурієнти також мали змогу поспілкуватися з тими, хто як ніхто інший, знає все про навчання у НУБіП – із сьогоднішніми студентами, які розповіли про переваги навчання на різних спеціальностях, організацію навчальної та наукової діяльності, проходження виробничих практик та можливості подальшого працевлаштування.

Студент 4 курсу Роман Мамчур зазначив: «Що навчання в університеті – це не тільки можливість отримати вищу освіту, а це й зустрічі з відомими людьми, майстер-класи від провідних спеціалістів, конкурси, вікторини, спортивні змагання, активна культурна діяльність».                        

Після цього, абітурієнти поринули у світ цікавинок харчових технологій. Для них були проведені майстер-класи з приготування м'ясних виробів - ковбас та гамбургерів; крем-супів з використанням сучасного робота Термоміксу; копченої риби. Абітурієнти охоче брали участь у приготуванні харчових продуктів, виконували різні технологічні операції.        

«Для нашої спеціальності надзвичайно важливо здобувати саме практичні навики, адже харчування невід’ємна частина життя кожного з нас. А надто зараз, фахівці спеціальності 181 «Харчові технології» одні з найбільш затребуваних спеціалістів на ринку України» – стверджує випускник факультету Богдан Субота.                                           

Професор кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології Геннадій Ткач, доцент Альона Альтанова ознайомили вступників із кафедрою громадського здоровꞌя та нутриціології, яка здійснює підготовку нової генерації висококваліфікованих фахівців з громадського здоров’я, які повинні мати фундаментальні знання з розв’язання складних спеціалізованих завдань та проблем у сфері медицини, нутриціології здорового харчування, ОП «Нутриціологія здорового харчування» спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя», презентували сучасні лабораторії з нутриціології, а доцент Микола Ніколаєнко провів майстер-клас з вимірювання зросту, ваги та розрахунку індесу маси тіла.                                

І звичайно, кульмінацією всього була смачна дегустація приготовлених власноруч смаколиків, чайна церемонія з Шоколадним фонтаном.      

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, як завжди, гостинно зустрів школярів з різних куточків України – м. Києва, Київщини, Черкащини, Вінничини, Полтавщини, Житомирщини, щоб вони могли отримати якомога більше інформації про спеціальності, освітні програми, стратегію факультету, умови та матеріально-технічне забезпечення, можливості для студентів та дозвілля, яке допоможе розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки, зорієнтуватися у розмаїтті спеціальностей, вибрати найбільш актуальну професію, отримати поради та консультації фахових викладачів-практиків, зануритися у справжнє студентське життя навіть в умовах війни.

 

 

 

  Декан факультету Лариса Баль-Прилипко представила переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом. Про матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови розповів доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко. Він також звернув увагу учнів на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців.

  

 

   В.о. завідувача кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська та доцент Олександр Савченко продемонстрували потужність лабораторій факультету, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни.

  

    Завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів  надав інформацію у вигляді презентації про умови вступу на навчання, перелік документів, які необхідно подавати для вступу в університет на наш факультет, про різноманітні культурні та просвітницькі заходи та дозвілля студентів. Також розповів про проведення занять у віртуальному просторі в умовах карантину та війні.

   Лариса Вацлавівна,  доповнила інформацію про вступ, вибір спеціальностей, про великі можливості навчання на факультеті, про можливість школярів взяти участь у підготовчих курсах до ЗНО та олімпіаді, що дає можливість отримати додаткові 10 й 20 балів, про можливість здобути 2 спеціальності одночасно, навчаючись на стаціонарі і заочно, про можливість отримати європейський диплом в університетах Литви, Франції чи Німеччини відповідно до європейських програм обміну студентами, про можливість набратися фахових знань від потужного професорсько-викладацького складу факультету в сучасних аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, фундаментальній бібліотеці, про нову спеціальність 229 «Громадське здоров’я», про навчання за новою освітньою програмою «Нутриціологія», про майбутнє працевлаштування після закінчення навчання за даними спеціальностями, і викликала багато запитань у присутніх.

   Лікар-дієтолог Галина Незговорова занурила школярів у світ нутриціології здорового харчування, а доцент Микола Ніколаєнко провів майстер-клас з вимірювання зросту, ваги та розрахунку індесу маси тіла.

 

 

  

   «Вимірювання довжини тіла дітей проводять у положенні стоячи за допомогою вертикального зростоміра. Дитина стає на дерев'яну площину зростоміра спиною до вертикальної планки, торкаючись її п'ятами, сідницями, міжлопатковою ділянкою при відведених назад плечах (головою не притуляється). Руки повинні бути опущені вздовж тулуба, живіт - підтягнутий, п'яти - разом, носки - порізно. Положення голови повинно бути таким, щоб верхній край козелка вуха і нижній край очної ямки знаходились в одній горизонтальній площині. Рухома планка прикладається до голови без натиску, але щільно.

 

    Вимірювання маси тіла можна робити за допомогою електронних або важільних ваг. Електронне обладнання має бути сертифіковане. Щоб зважити дитину, попросіть її стати в центрі платформи і не рухатися, руки мають бути вільно опущені, а вага розподілена рівномірно на обидві ноги.

   За відсутності електронних, вимірювання маси тіла проводять на медичних важільних вагах. Для зважування дитину ставлять на середину площини ваг при непорушно закріплених важелях. Ручка важеля пересувається лише після того, як дитину ставлять на ваги і встановлюють кілограми приблизно відповідно до її ваги. Після визначення маси тіла дитини необхідно закріпити важіль (закрити ручку) і лише потім зняти дитину з площини ваг», зазначає Микола Станіславович.

  

   Школярів надзвичайно зацікавив майстер-клас, вони активно брали участь у його проведенні та впевнено стверджували, що хочуть навчатись саме на спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя» 

Екскурс школярів Спеціалізованої школи №112 ім. Т.Г. Шевченка на факультет харчових технологій

Багато у наш час неоднозначних сфер діяльності та індустрії, проте харчова індустрія  не викликає у нас жодних дисонансів. Хто не хотів би поїсти? Тільки той, хто ситий. А багато з нас люблять поїсти не просто, а смачно, корисно, різноманітно, здорово.

 

Саме ці питання - буденна реальність людей, які сьогодні святкують своє професійне свято - День працівника харчової промисловості !!!

Для багатьох видатних людей професія харчового технолога була омріяна з дитинства. Наприклад, Біл Гейц говорив: «Не все мечты сбываются. Вот я, например, в детстве мечтал стать поваром, но не сложилось».

Прагнучи здійснити бодай одну мрію, викладацький склад факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на чолі з деканом факультету Ларисою Баль-Прилипко, може перетворити бажання на цілеспрямовану мету. 

  

Суботні профорієнтаційні заходи на факультеті стали вже традицією як для викладачів, так і для школярів. Цієї суботи факультет відвідали учні 6-10 класів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №112 імені Т. Г. Шевченка з поглибленим вивченням іноземних мов.

З вітальним словом до учасників звернулась заступник декана факультету Наталія Слободянюк, яка провела коротенький історичний екскурс по університету та факультету, сучасних лабораторіях кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.

На передодні святкування в Україні Дня працівника харчової промисловості, доцент кафедри Людмила Тищенко розповіла учням про історію харчової галузі м. Києва. У харчовій галузі міста сумлінно і самовіддано працюють майже 26 тисяч висококваліфікованих майстрів своєї справи — це пекарі та мельники, кондитери, виробники м’яса і молочної продукції, безалкогольних напоїв та багато інших фахівців, які своєю наполегливою працею задовольняють попит киян на продукти.

Кожне з 482 підприємств харчової промисловості Києва гідно тримає торгову марку, забезпечуючи високу якість продукції, знаної не тільки у столиці та Україні, а й далеко за її межами.

Харчова промисловість здолала нелегкий шлях становлення, і сьогодні ми з гордістю зазначаємо, що в галузі є історія, є значні здобутки і є чудові перспективи подальшого розвитку.

  

Науково-педагогічні працівники кафедри провели для дітей майстер-класи з оцінки якості ковбасних виробів, молока та молочних продуктів, визначали якість овочів та фруктів на вміст нітратів.

  

   

   

   

І звичайно, родзинкою даного заходу було проведення дітьми майстер-класу "Феєрія солодощів" та їх дегустацією з шоколадом різних видів.

   

   

Такий креативний, нестандартний підхід викладачів факультету зацікавив школярів та розкрив основні переваги та важливість професії "Харчовика" для людства. 

У кінці зустрічі діти подякували декану Ларисі Баль-Прилипко та викладачам факультету за цікаву зустріч та проведення даного заходу та привітали всіх з Днем працівника харчової промисловості:

 

Чи в світі їжа головна?

Ми твердо можем відповісти:

Харчовикам ми дякуєм за те,

Що можем сміло все ми їсти!

Харчовиків ми всіх вітаєм,

Здоров'я всім їм ми бажаєм!

Готуйте нам і щось творіть -

Щоб смачно нам на світі жить!

 

СТРАТЕГІЯ ВЛАСНОГО ВИБОРУ ЗІ СМАКОМ ЯКОСТІ

Якщо театр починається з вішалки, то Заклад Вищої Освіти - з дня відкритих дверей. Саме після цієї події більшість абітурієнтів приймають остаточне рішення: вступати чи ні в обраний університет.

 

05 жовтня 2019 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбувся День відкритих дверей, на якому дружна команда факультету на чолі з деканом професором Ларисою Баль-Прилипко  зустрічала учнів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів технікумів, коледжів та їх батьків зі всієї України. Програма була насичено і традиційно цікавою, щоб допомогти молоді зробити по-справжньому свідомий і зважений вибір свого майбутнього.


 

Викладачі кафедр підготували для учасників цьогорічної зустрічі різноманітні заходи: майстер-класи виготовлення сиру та ковбас, оцінка органолептичних показників продуктів, практика технології приготування піци тощо.


 

 

Усі і батьки, і діти мали можливість відвідати ці майстер-класи з різних спеціальностей та наочно ознайомитися з особливостями майбутньої професії. Найактивніші студенти факультету допомагали потенційним абітурієнтам зареєструватися, а викладачі – провести дослідження якості харчових продуктів.

Детальну інформацію щодо університету та факультету надали гостям декан Лариса Баль-Прилипко завідувач кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктівОлександр СавченкоЛариса Баль-Прилипко представила представника керівництва університету доктора с.-г. наук, професора Володимира Отченашка, який прийшов на захід зі своєю родино, дружиною та двома нашими майбутніми абітурієнтами. Факультет презентував всі аспекти діяльності НУБіП України, декан навела дані щодо місця університету у рейтингах вишів України й Києва, його потужну матеріально-технічну базу, наукові здобутки та перемоги, місця працевлаштування випускників.

 

 

Змістовну доповідь з презентацією щодо Умов вступу-2020, новацій вступної кампанії, а також проведення підготовчих курсів у зручному форматі до здачі ЗНО, наявність і розміщення навчальних лабораторій  та проходження закордонних виробничих практик розповів Олександр Савченко. Крім того, він детально розповів про проведення олімпіад на рівні університету, переможці яких мають шанс додати до 20 балів до своїх сертифікатів ЗНО при вступі до нашого університету.

 

 

 

 

Отримавши ґрунтовну інформацію, гості університету продовжили знайомство з факультетом, кафедрами та лабораторіями, де оглянули матеріально-технічне забезпечення навчального процесу, а також взяли участь у майстер-класах від викладачів де кожний міг обрати собі заняття на свій смак:

- «Виявлення фальсифікації харчових продуктів»,

- «Визначення якості м'ясної та молочної продукції»,

- «Феєрія солодощів»,

- «Студентське життя без обману»,

- «Від заготовки до виробу».

 

 

 

  

Хто не любить піцу?! Ця страва одна з найулюбленіших для дітвори і дорослих. А піца приготована своїми ручками - це набагато смачніше і приємніше. На майстер-класі маленькі кулінари разом з викладачами-технологами кафедри навчилися готувати справжню піцу та дізналися цікаві історії про улюблену страву. Весь процес виготовлення піци перетвориться на захопливу гру. У кожного вийшла своя унікальна піца,  з додаванням творчості, фантазії, а також інгредієнтів за смаком і бажанням учасників.

День видався насиченим, і, сподіваємося, цікавим для наших гостей. Маємо надію, що таке близьке знайомство з факультетом допоможе їм зробити вірний вибір і майбутні вступники отримають вичерпну інформацію про перспективи й переваги отримання вищої освіти у нашому навчальному закладі та здобули деякі практичні навички на майстер-класах.

 

НУБІП - НАШ ДІМ, ФАКУЛЬТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК НАШЕ МАЙБУТНЄ!

       27 жовтня 2017 року, черговий раз студентка 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Варвара Черноморець відвідала свою рідну школу № 325 Деснянського району міста Києва, яку закінчила 4 роки назад.

Директор школи Володимир Панасюк та завуч Григорій Балагула представили Варвару учням 11-го та 10-го класів, не лише як випускницю 2013 року, а як успішну студентку НУБіП України, відмінницю у навчанні і активістку в культурно-масових заходах  факультету, університету про, що свідчать подяки від декана та інформація з сайту університету.

Варвара поділилась своїм правильним вибором ВУЗу (НУБіП України), майбутньої професії, яка пов’язана зі здоров´ям і настроєм споживачів від малюків до людей похилого віку, професії технолога харчової промисловості.

Випускникам ЗОШ № 325, Варвара розповіла про заходи в НУБіП України, які підтверджують відомі слова, що студентські роки – це найвизначніші, найкращі в житті, а саме перше вересня – «День знань», посвята в студенти, приїзд представників уряду, гостей з усього світу, визначних випускників.

    Після перегляду фотографій і відеороликів учням сподобались заходи університетського та факультетського рівня - щорічна «Голосіївська весна», «День харчовика», «Масляна», КВК, екватор та інші.  

Також Варвара розповіла про цікаву практичну підготовку на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК починаючи з І-го курсу – де під час практики була можливість побувати на харчових підприємствах Київщини: ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна», «Славутич» Carlsberg Group, ПАТ «Оболонь», компанія «Чиста вода», ПАТ «Київхліб», ТОВ «Фірма «Фавор».            

На ІІ і ІІІ-му курсі фахова практична підготовка на «Глобинському м’ясокомбінаті», м’ясопереробному підприємстві «Легко», Миронівському хлібопродукті, а в літку на передовому підприємстві Німеччини - WiesenhofGastro Service. Таких можливостей не мають інші ВУЗи в м. Києві, що і підтверджує високий статус НУБіП в Україні і світі.

Абітурієнти, зацікавились про проведення підготовчих курсів в НУБіП України, які дають не лише отримати знання, але і додаткові 10 балів до загального вступного балу та 10 % знижку на вартість навчання.

 

 

ЯК ВИБРАТИ ПРОФЕСІЮ, ЯК ВИБРАТИ ВУЗ?

Як вибрати професію – у житті настає момент, коли потрібно визначитися, ким  бути. Хтось у дитинстві мріяв стати космонавтом, а хтось будівельником або льотчиком. У рідкісних випадках люди стають дійсно тими, ким хотіли бути раніше. Причиною тому може бути безліч чинників.

А як вибрати професію? про перспективність професії - це найбільш актуальні питання для сучасних абітурієнтів. Який сенс витрачати сили, час і гроші, якщо після закінчення навчального закладу диплом виявиться непотрібним? Обираючи професію, ми повинні орієнтуватися, на жаль, не тільки на свої бажання і пристрасті, але і на сучасний стан економіки. А яким воно буде через чотири-п'ять років до моменту завершення професійної освіти? Перед тим як зробити остаточний вибір, треба проаналізувати всі перспективи.

Доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Юлією Петрівною Крижовою разом зі студенткою магістратури факультету Мариною Чорною була проведена профорієнтаційна робота в середній загальноосвітній школі № 6 Подільського району міста Києва, в якій вона навчалась.

Зустріч відбулась з учнями трьох 11 класів та двох 10 класів на уроках математики, фізики, англійської, української мови та з предмету Захисту Вітчизни.

Директор школи Валентина Олександрівна Барабаш  та вчителька біології Надія Іванівна Чорна порекомендували зустрітися також з учнями 10-их класів, тому що вони вважають, що більшість учнів 11 класів уже визначились з вибором майбутньої професії і знають про НУБіП України.

Учням була надана інформація про умови вступу до університету, умови та якість навчання, можливість отримання практичного досвіду на підприємствах Німеччині та в Нідерландах під час навчання, проведення дозвілля та участь студентів у культурно-масовому житті університету, надана рекламна інформація про університет. Учні були проінформовані про те, що в університеті до послуг студентів сучасна наукова бібліотека, фонд якої становить понад 1 млн. примірників, студентське містечко із 13 гуртожитків, їдальня, кафетерії, спортивний комплекс, який містить сучасний стадіон та корпус для повноцінних занять фізичною культурою і спортом. Інформацію доповнила магістрантка Марина Чорна, яка розповіла про надзвичайно цікавий навчальний процес в університеті, цікаві наукові дослідження під час лабораторних занять в обладнаних сучасними приладами лабораторіях, отримані базові знання з рецептур та технологій виробництва різних харчових продуктів, дослідження їх якості та безпечності, а також акцентувала увагу на те, як змінився раціон її харчування та вибіркове, скрупульозне і обережне відношення до вибору харчових продуктів у торгівельній мережі чи на ринках країни після чотирьох років навчання в університеті.

До зустрічі в НУБіП України! – такими словами завершилась тепла зустріч з майбутніми абітурієнтами.

 

ЗАПРОШЕННЯ НА НАВЧАННЯ – З ПЕРШИХ УСТ ВІДМІННИЦІ НАВЧАННЯ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ТА ВИПУСКНИЦІ РІДНОЇ ШКОЛИ БОЙКО ГАЛИНИ

Ні для кого не секрет, що НУБіП України є одним із найпопулярніших вузів серед абітурієнтів, і моя історія це доводить.

Я – Бойко Галина, студентка 3 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Із вибором навчального закладу я ні секунди не вагалась. За моїми плечима була звичайна сільська школа, і саме проживаючи у селі, я мала можливість щодня переконуватися у зростанні ролі аграріїв у житті країни. Наші вчителі неодноразово наголошували, що майбутнє України саме за розвитком таких видів промисловості як аграрна та харчова. Я обрала факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК тому, що тут можна не лише отримати знання, а й застосувати їх на практиці, причому, як в Україні, так і за кордоном. Результатом різнорівневих стажувань є розширення перспектив успішного працевлаштування.

Уже закінчивши два курси, я два рази пройшла практичну підготовку на підприємствах Франції.

Зазвичай працівники вишів самі рекламують діяльність своїх навчальних закладів. У моєму випадку було все інакше. Саме від директора Вікторійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під час зимових канікул я отримала запрошення провести зустріч зі школярами з метою інформування про комплекс освітніх послуг мого університету. На мою думку, для учнів було дуже важливим те, що з ними говорить їхня ровесниця, яка нещодавно вчилася у цій же школі.

Для учнів старших класів я підготувала презентацію, де висвітлила основні види навчальної діяльності на факультеті ХТ та УЯК АПК. Дітей дуже зацікавила перспектива роботи у  харчовій промисловості України, адже тільки у нашому районі є 5 заводів, де майбутній фахівець зможе отримати роботу. Звичайно, найбільше питань стосувалося практичної підготовки. Я розповіла про матеріально-технічну базу університету, про наші лабораторії і про те, що на лабораторних заняттях ми досліджуємо справжні продукти, взяті прямо з прилавків магазинів. Для учнів несподіванкою стало те, що одночасно іде вивчення технологій молочних продуктів, консервованих і хлібобулочних виробів, багато годин відведено на вивчення технології м’ясних продуктів, адже більшість сучасних університетів готує вузькокваліфікованих фахівців.

Звичайно, найбільш цікавою темою стали закордонні практики. Це очевидно, бо, наприклад, із моїх однокласників, які обрали інші ВУЗи, ніхто не мав можливості пройти практику за межами країни. Учнів вразив широкий спектр країн, програм, за якими можна їхати стажуватися.

Окремий урок був виділений для спілкування з учнями 11 класу. Ми говорили про підготовку до іспитів, я ознайомила їх із правилами вступу до НУБіП України, із можливістю пройти курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Школярі ставили багато запитань, їх цікавили і умови вступу, і забезпеченість гуртожитками, і можливість розвитку власних здібностей, і, найважливіше – перспектива працевлаштування. Як висновок, я можу сказати, що для дітей стало дуже важливим почути розповідь про університет саме із уст людини, яка три роки тому вчилася поряд з ними. Я сподіваюсь, що завдяки цій лекції родина нашого факультету поповниться юними і натхненними студентами!

 

ОБИРАТИ МАЙБУТНЮ ПРОФЕСІЮ ПОТРІБНО РОЗУМНО

Зустріч з учнями 11 класу Вороновицької середньої загальноосвітньої школи I - III ступенів №1 Вінницького району Вінницької області  з асистентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Іриною Веретинською.

Ірина Анатоліївна розповіла учням про всі переваги навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, а саме про навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, адже отримавши вищу освіту у рідному університеті, знаєш усе з середини. А також наголосила на тому, що обираючи свою майбутню професію потрібно враховувати й потреби країни у спеціалістах.

Основними запитаннями, які виникли в учнів, були питання з приводу майбутнього працевлаштування, а також, які цікаві заходи проводяться на факультеті та в університеті, хлопців звичайно ж цікавила наявність  військової кафедри в університеті та чи проводяться спортивні змагання, і  чи належна увага приділяється спорту. І звичайно ж увагу привернуло питання, яке зараз гостро стоїть у всіх навчальних закладах, з приводу отримання стипендій.

Зробивши підсумки зустрічі, домовились, що наступна зустріч відбудеться у нашому університеті,  та й самі учні виявили бажання завітати до університету на день відкритих дверей.

 

УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК У ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІЙ РОБОТІ

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людинав юному віці. Старшокласникам часто бракує інформації, що стосується питань професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах. 

Дуже часто на шляху учнів при обиранні професії стають їхні батьки, які не розуміють чому саме їхня дитина обрала саме цей професійний напрямок, тому студентка 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Наталія Грицай за підтримки куратора Наталії Голембовської вирішила відвідати Спеціалізовану школу №187 Солом’янського району, де і розповіла майбутнім абітурієнтам про свій славнозвісний університет та престижність  професії.

 

Наталія розповіла, що Національний університет біоресурсів та природокористування України входить  до десятки кращих університетів країни, надає не лише теоретичні знання, а й можливість набуття виробничого досвіду на підприємствах «Wiesenhof Allfine Feinkost»,“Erdbeer-HOF Karl‘s” та на м'ясопереробному підприємстві «Allfine Feinkost GmbH&Co.KG» Wiesenhof Gastro Service (Німеччина), де вона вже двічі побувала в числі найкращих студентів.

Майбутні абітурієнти зацікавились університетом і розповідь Наталії переросла у дискусію зі школярами, адже хто краще як не студент може розповісти про перспективи університету.

Основними запитаннями, які виникли серед учнів були: умови вступу до НУБіП, які існують заходи, секції та спортивні змагання в університеті, наявність військової кафедри, як проходить отримання стипендії та майбутнє працевлаштування.

По завершенню зустрічі, Наталія запросила потенційних абітурієнтів завітати до рідного університету на екскурсію. Сподіваємося, старання студентки були не даремні і компетентна допомога допоможе учням визначитися з майбутньою професією.

 

 ЗУСТРІЧ ГОСТЕЙ З СЕРЕДНЬОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ № 307 З ПОГЛИБЛЕНИМ ВИВЧЕННЯМ ПРИРОДНИЧИХ НАУК ДЕСНЯНСЬКОГО РАЙОНУ М. КИЄВА

Зустріч гостей відбулась у навчальній лабораторії з технології переробки м’яса, яка розташована у 19 корпусі.

Під час проведення лабораторного заняття з бакалаврами факультету, учні школи ознайомились з правилами проведення органолептичної оцінки якості ковбасних та борошняних виробів.

Студенти бакалаври, у яких саме було заняття з набуття практичних навичок й вмінь при визначенні кількості клейковини та її якості в пшеничному борошні із задоволенням пояснювали учням мету та зміст цієї лабораторної роботи. Лариса Вацлавівна, професор, доктор технічних наук,  постійний експерт з харчової продукції програми «Сніданок з 1+1» безпосередньо розповіла про визначення якісних показників готової продукції. Наприкінці зустрічі пройшла дегустації та наші гості отримали відповіді на всі свої запитання.

 

ПРОВЕДЕННЯ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ У ВИЩОМУ ПРОФЕСІЙНОМУ УЧИЛИЩІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

27 жовтня відбулася зустріч викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з майбутніми випускниками Державного навчального закладу «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу». Випускники училища у лютому 2017 року отримають дипломи освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» за спеціальністю «Виробництво харчової продукції» та «Зберігання, консервування та переробка м’яса».

Училище було створено у 1931 році при Київському м’ясокомбінаті. Враховуючи, що із року в рік Київський м’ясокомбінат розширювався, вводилися в дію нові цехи, заводи, виникла необхідність у робітничих кадрах. В училищі відкривалися нові професії і збільшувався контингент учнів.

Учням була надана інформація щодо умов вступу до НУБіП України, про підготовчі курси з дисциплін українська мова і література: математика; біологія; історія України; іноземні мови; хімія; фізика та ін., про навчання та проведення досугу, можливості проходження практики на підприємствах Європи та запрошення до вступу на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Крижова Юлія Петрівна розповіла учням про професію технолога і як сама після закінчення факультету харчових технологій працювала технологом і 22 роки директором консервного заводу при Київському м’ясокомбінаті.

Учні проявили велику зацікавленість щодо можливості продовження навчання за спеціальністю у такому престижному учбовому закладі як НУБіП України. З учнями на заході приймала активну участь методист Святницька Тетяна Вікторівна. Наступна запланована зустріч з випускниками училища в листопаді 2016 року на території нашого університету, в деканаті і кафедрах факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

 

ВИБІР МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ - ВИБІР ВСЬОГО ЖИТТЯ

Зустріч з учнями 11 класу Вороновицької середньої загальноосвітньої школи I - III ступенів №1 Вінницького району Вінницької області  з асистентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Веретинською Іриною Анатоліївною.

Ірина Анатоліївна сама не так давно закінчила саме цей факультет, потім була аспіранткою, а сьогодні-викладач! Цікаво учням слухати про таку кар’єру , а також про всі переваги навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, а саме про навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, адже отримавши вищу освіту у рідному університеті, знаєш усе з середини. А також Ірина Анатоліївна наголосила на тому, що обираючи свою майбутню професію потрібно враховувати й потреби країни у спеціалістах,а професія технолога досить актуальна і необхідна.

Основними запитаннями, які виникли в учнів, були питання з приводу майбутнього працевлаштування, а також, які цікаві заходи проводяться на факультеті та в університеті, хлопців звичайно ж цікавила наявність  військової кафедри в університеті та чи проводяться спортивні змагання, і  чи належна увага приділяється спорту.

 

 

ВІД РІДНОЇ ШКОЛИ ДО НАЙКРАЩОГО ВУЗУ–НУБІП УКРАЇНИ ЗАПРОШУЄМО!

Вже зовсім скоро перед учнями шкіл та коледжів постане вирішальний крок – вибір майбутньої професії.

Вибір професії – це найважливіше у житті, адже від цього залежить подальший життєвий шлях людини. Для того, щоб краще зорієнтуватися у цьому не легкому виборі, студент 4-го курсуфакультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, активіст, спортсмен, екс. голова студентської ради гуртожитку №9,Субота Богдан Анатолійович зустрівся в своїй рідній Кобижчанській загальноосвітній школі Чернігівської області Бобровицького району з учнями 10-11 класів. З гордістю зустріли Богдана Суботу директор школи - Баняс Сергій Михайлович та вчителі: Новак Антоніна Миколаївна таЯкуб Валентина Іванівна.

Богдан розповів про найкращий в Україні ВУЗ – НУБіП України, про його історію, структуру, новини, студентське життя та переваги навчатись саме в названому вищому учбовому закладі, а саме: про те, як організований процес навчання в університеті і на факультеті; про студентське самоврядування та спортивно-масові заходи; про «День університету» та  свято «Екватор»; про  «День студента», КВК, «Голосіївську весну», про свято «Кухні народів світу» та інші культурно-масові заходи. Зацікавила учнів інформація про можливість навчатись в відомих найкращих ВУЗах Європи, Америки;  про можливість проходження практики закордоном ; про отримання водійських прав у Автошколі НУБіП та ін.

Богдан звернув особливу увагу про підготовчі курси до ЗНО, які надає університет та можливість одержання не лише знань, а і додаткових балів при вступі.

Багато майбутніх абітурієнтів зацікавилися та хотіли б продовжити навчання в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Бажаємо майбутнім абітурієнтам зробити правильний вибір та чекаємо їх в НУБіП!

 

ЗРОБИТИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР – ЦЕ ПРАВИЛЬНО ОБРАТИ МАЙБУТНЮ ПРОФЕСІЮ!

24 та 25 рудня 2014 року в Лісниківській загальноосвітній школі I-III ступенів імені Михайла Грушевського та Ходосівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулася зустріч вчителів та учнів з фахівцями факультету харчових технологій та якості продукції АПК.

Питання профорієнтації завжди були у центрі уваги держави і суспільства, але сьогодення потребує принципово нових підходів до організації та функціонування системи професійної орієнтації підростаючого покоління. 
Вибір професії – важлива ланка у життєвому і професійному становленні людини. Саме професія дає їй змогу задовольнити основні свої потреби, відчувати задоволення від роботи, реалізувати себе як особистість.Відповідно особливо актуальним стає набуття дітьми та підлітками адекватних уявлень і знань про сучасну професійну діяльність, формування у них психологічної готовності до вибору майбутньої професії та трудової діяльності. 


 

Асистент кафедри технології м’ясних, рибних і морепродуктів Іванюта Анастасія Олександрівна розповіла про історію та структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України, про факультети та спеціальності. 

Представник факультету представила роздатковий матеріал, брошури, зацікавила школярів основними напрямками наукової діяльності факультету, оскільки найбільша увага у світі приділяється саме харчуванню, процесам дослідження якості сировини, технології виробництва продуктів харчування,створенню екологічно-безпечних технологій виробництва, переробці та зберіганню продукції АПК. 
Анастасія Олександрівна, яка є випускницею Лісниківської загальноосвітньої школиI-III ступенів імені Михайла Грушевського поділилась власним досвідом з школярами, розповівши про свій свідомий вибір спеціальності, який сформувався саме з шкільних років!

Надана інформація не залишила байдужим жодного школяра, оскільки діти Київської області змалечку відносяться з цікавістю до продукції АПК, тому що всі працюють на присадибних ділянках, вирощують городину, займаються домашнім господарством. Відповідно любов і цікавість до якості та безпечності продукції АПК привита в них ще змалечку.

Підсумувавши результати зустрічі, асистент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Іванюта Анастасія Олександрівна підкреслила школярам, що любов до спеціальності формується змалечку!!!

 

ШКОЛА — УНІВЕРСИТЕТ — ФАКУЛЬТЕТ — СТУДЕНТ

 Зустріч фахівців факультету харчових технологій та якості продукції АПК, вчителів та школярів СШ №182 міста Києва. Доцент кафедри технології м’ясних, рибних і морепродуктів Крижова Юлія Петрівна розповіла про НУБІП, про умови вступу, про факультети та спеціальності, про перспективи подальшого навчання в магістратурі, аспірантурі. З цікавістю школярі 11-х класів слухали інформацію про практичну підготовку в Україні та за кордоном. Разом з заступником директора з навчально-виховної роботи СШ №182 Стеценко Леонідом Васильовичем запланована зустріч зі школярами 11-х класів та батьками в НУБіП України в лютому місяці 2015 року для більш детального знайомства та спілкування зі студентами факультета. 

  

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook