Випуск магістрів на факультеті ІТ - достойне поповнення армії айтішників

2 грудня 2022, 21:04

30 листопада 2022 року відбувся урочистий захід з нагоди вручення дипломів студентам факультету інформаційних технологій 2 року навчання ОС «Магістр». Захід пройшов в стінах рідного навчального корпусу №15 майже в домашніх умовах, адже хоча й без електропостачання, але в приємній атмосфері давно знайомих, близьких, товаришів, колег та друзів.
Перед початком вручення всі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів та мирних жителів хвилиною мовчання. Як серед викладачів, так і серед студентів є активні учасники територіальної оборони та лав Збройних Сил України. На жаль, два студенти-бакалаври факультету цього року вже не змогли поповнити лави випускників та мають статус безвісти зниклих. Далі прозвучав гімн України. Ця мить стала миттю нереального вайбу та єднання, адже гімн звучав як в серці, так і на вустах кожного в залі.

Від імені адміністрації факультету звернулася до випускників заступник декана Наталія Клименко, яка привітала студентів та закцентувала увагу на особливості моменту.

Цьогорічний випуск є дійсно особливим, адже ці студенти ще з бакалаврату отримали напевне всю палітру емоцій під час навчання, адже спочатку вчилися очно, і були дійсно активними в науці, спорті, мистецтві, та й куди правди діти, в гуртожитку теж «давали жару» в свій час, далі звикали до дистанційного формату в умовах карантину, потім перелаштовувалися на змішаний формат, спробували навчання за блоковою системою на магістратурі, а на завершення навчання шукали просто фізично можливості для написання магістерської кваліфікаційної роботи в умовах воєнного стану і все ж успішно справилися з поставленими завданнями та подолали існуючі бар’єри.

Від ректорату з вітальним словом звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, який відзначив цінність пройденого етапу випускниками та кваліфікації, яку вони здобули, а також важливість диплому магістра, яка, що правда, стане відчутною трішки пізніше з часом. Диплом НУБіП України є валідним в багатьох країнах світу, зокрема, і в країнах Західної Європи, що вказує на високу якість навчання, українські ІТ-фахівці є дійсно затребуваними на світовому ринку праці, а тому при вдалому застосуванню отриманих знань та навичок на них чекає велике та успішне майбутнє.

Далі відбулося найочікуваніше - вручення дипломів. Цьогоріч випускниками стали 57 студентів факультету за 4-ма спеціальностями, серед яких спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення» освітня програма «Програмне забезпечення інформаційних систем», 122 «Комп’ютерні науки» освітні програми «Інформаційні управляючі системи та технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг», 123 «Комп’ютерна інженерія» освітня програма «Комп’ютерні системи і мережі», 051 «Економіка» освітня програма «Економічна кібернетика».

Свої дипломи з відзнакою отримали заступник голови студентської організації факультету, староста Марина Лендєл, учасник багатьох олімпіад та наукових проєктів Євгеній Бабін, «справжній локомотив групи», староста Ольга Голубенко, «сама старанність та скурпульозність» Кирило Кохан, команда майбутніх науковців, справжніх помічників, хлопці, на яких дійсно можна покластися, староста Даниїл Решетніков та актив Андрій Бунецкул, Олександр Ломако, Олександр Маляренко, Артем Семенов та Олексій Ткаченко.

Серед випускників також переможці наукових конкурсів Марія Суліма, Костянтин Полуда, Владислав Кондратенко, учасники рок-гурту «Get`Men» Артем Андрійчук, Олександр Захарченко, учасник ансамблю бального танцю «Чарівність» Роман Снігир, учасник студентського самодіяльного народного театру «Березіль» Олександр Якушев.

Вручали дипломи та невеличкі солодкі подаруночки випускникам завідувач кафедри комп’ютерних наук Белла Голуб, завідувач кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки Дмитро Касаткін, а також заступник завідувача кафедри економічної кібернетики, доцент, наставник Людмила Галаєва та старший викладач кафедри комп’ютерних наук Олег Густера. Приємні відео-привітання підготували також завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин та професор кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки, наставник групи випускників Валерій Лахно.

Для кожного з випускників випускова кафедра стала дуже близькою, майже рідним місцем, адже тут можна було отримати протягом всіх років навчання і пораду, і підтримку, а іноді й просто дуже вдалу «мотивацію», щоб все ж успішно завершити вивчення окремих дисциплін. Зі словами найщиріших привітань для випускників від кафедр виступили завідувач кафедри комп’ютерних наук Белла Голуб та завідувач кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки Дмитро Касаткін.

На завершення акапелло у виконанні студентки 2-го курсу спеціальності «Кібербезпека», учасниці мистецької студії «7 сходинок» Анастасії Ворчак, ведучої заходу, голови студентської організації факультету, студентки 1-го року навчання магістратури спеціальності «Комп’ютерні науки» Аліни Семенко та всіх присутніх в залі прозвучала всім відома і дуже символічна пісня «Ой у лузі червона калина».

 

Дорогі наші випускники!
Колектив факультету інформаційних технологій щиро вітає Вас з важливою подією - здобуттям освітнього ступеня “Магістр”! Переконані Ва станете достойним поповненням на ринку ІТ-шників та внесете свій вклад в нашу перемогу.
Ми бажаємо всім мирного неба над головою, міцного здоров’я, нових наукових та творчих звершень, мудрих рішень і дій, а також впевненості у своїх силах та високих професійних досягнень на рідній, незламній незалежній Україні!
Дякуємо Вам за довіру та плідну роботу!
Завжди чекаємо на Вас у рідних стінах факультету!

 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи зі студентами
факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook