Синергія з наставниками– запорука ефективної гармонії в роботі

17 лютого 2023 року

16 лютого 2023 року за ініціативи декана факулльтету Олени Глазунової було пероведене зібрання наставників академічних груп студентів факультету з адміністрацією та працівниками деканату.

 Порядок денний:
   1. Стан ліквідації академічної заборгованості за 1 семестр;
   2. Уточнення інформації щодо військового обліку студентів;
   3. Стан оплати за навчання в ІІ семестрі
   4. Різне

Ми на факультеті розуміємо, що робота куратора – одна з найголовніших складових організації якісного проходження освітнього та виховного процесу. На куратора покладається відповідальне завдання бути першим порадником і наставником студентів. Саме від нього багато в чому залежить, яка атмосфера пануватиме в групі, які стосунки складуться між студентами, як буде формуватися їхнє особистісне ставлення до обраної професії, до навчального закладу, до країни в цілому.

В атмосфері повного розуміння, що працюємо в одному руслі, кожен наставник відзвітував про ситуацію в групі, про нагальні проблеми студентів, що виникли через різні причини. Конструктивним було обговорення шляхів подолання академічної заборгованості ряду студентів.

По кожній кадемічній групі була обговорена ситуація щодо відвідування занять ІІ семестру, ліквідації заборгованостей по оплаті за навчання та уточнення даних військового обліку наших хлопців.

Звісно, форми і методи виховного впливу куратор обирає на власний розсуд, які вважає найефективнішими. Найпоширенішими є відверті бесіди зі студентами на різноманітну тематику, метою яких є зближення студентів, обговорення деяких питань з батьками.
Робота інституту наставників ускладнилась тривалою дистанційною роботою, складними психологічними та особистісними проявами студентів.

Але разом все можна вирішити, всіх можна підтримати та допомогти кожному. Такою оптимістичною тезою закінчували зібрання з повним розумінням необхідності спільної наполегливої роботи – і позитивні результати будуть досягнуті.

 

Наталія Клименко,
заступник декана факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook