Історія, паралелі з сьогоденням, можливі загрози, наслідки та важливі рішення: в гуртожитку №7 відбулася зустріч зі студентами

30 квітня 2023, 18:57

28 квітня факультет ІТ cпільно з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження провели для студентів-жителів гуртожитку №7 тематичний захід, приурочений Міжнародному дню пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Під час заходу всі учасники мали нагоду поспілкуватися про різногранні аспекти трагедії на Чорнобильській АЕС, мали невеличкий інтерактив - пройшли разом онлайн-тест "Чи знаєте ви історію Чорнобильської катастрофи?" та обговорили історичні та моральні аспекти події. Також на учасників короткий та змістовний фільм про Чорнобильську катастрофу для того, щоб проаналізувати подію з наукової точки зору.

Звичайно однією з головних цілей зустрічі були визначення паралелей з сьогоденням, можливі загрози, наслідки та важливі рішення, про які ми маємо думати вже зараз. Саме про це спілкувалися з студентами заступник декана факультету ІТ Валентина Корольчук, координатор з виховної роботи зі студентами, вихователь гуртожитку Інна Костенко, заступник директора - координатор з виховної роботи та організації дозвілля студентів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Лілія Мартинюк.

Озираючись назад легко критикувати той час, коли рівень науки і комп’ютерного моделювання був на набагато нижчим, ніж зараз. Люди можуть мріяти про найдивовижніші речі, але люди також несуть відповідальність за все, що відбувається. Ми ніколи не дізнаємося усіх подоробиць того, що відбувалося на тієї ночі на Чорнобильській АЕС, більшість тих, хто там був, поклали своє життя, героїчно виконуючи свої обов'язки, щоб попередити ще страшніші наслідки, і врятувати світ від ймовірної більш глобальної катастрофи. Можна багато говорити про помилки конструкції реактора, непоінформованість оперативного персоналу і порушення програми, але ця історія є прикладом неймовірної хоробрості і самопожертви. Іноді люди зазнають невдач, але набагато частіше вдається досягати успіху (за матеріалами каналу “Цікава наука”).

Чорнобильська трагедія стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. Це важливий історичний урок, який варто засвоїти та, найголовніше, запобігти повторенню, адже нинішня війна рф проти України знову ставить світ на межу катастрофи. 

Пам’ятаємо й шануємо героїзм і відданість усіх причетних до ліквідації наслідків аварії! Пам’ятаємо й шануємо героїзм і відданість усіх причетних до подій, що відбуваються сьогодні

 

Валентина Корольчук, заступник декана факультету ІТ,
Лілія Мартинюк, заступник директора - координатор з виховної роботи
та організації дозвілля студентів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження,
Інна Костенко, координатор з виховної роботи зі студентами,
вихователь гуртожитку

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook