Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development: команда факультету ІТ долучилася до міжнародного стажування в рамках спільного проєкту University of Reading та НУБіП України

19 червня 2023, 15:02

Відбувся тижневий міжнародний семінар із підвищення кваліфікації в рамках Twinning проєкту співпраці НУБіП та University of Reading «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development» з локацією у м. Варшава. У заході взяли участь понад 30 учасників, що представляли різні факультети НУБіП України. Факультет інформаційних технологій д.п.н., професор кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська та д.ф. за спец. “Економіка”, старший викладач кафедри економічної кібернетики Інна Костенко.

Изображение выглядит как одежда, человек, женщина, люди

Автоматически созданное описание

Модераторами заходу були директор Інституту міжнародного розвитку, сільського господарства та економіки (GIIDAE) доктор Сара Карді, менеджер із глобального партнерства Емма Бешіцца (University of Reading) і доцентка кафедри філософії та міжнародної комунікації Алла Кравченко. Метою проєкту є розвиток наукових можливостей дослідників для реалізації результатів проєктної діяльності в Україні та Великій Британії. Представники університету Reading показали можливості обміну студентами та науковцями, зокрема: відвідування студентів і викладачів до 12 місяців; короткотривалі курси підвищення кваліфікації; літні школи. рганізатори наголосили на таких видах партнерства: Меморандум Подвійні дипломи для магістрів (4+1 і Double Masters) Організація навчання доя бакалаврів (1+2/2+2/3+1) Франшиза/Валідація Партнерство післядипломних досліджень (Подвійні/спільні докторські ступені).

Изображение выглядит как одежда, потолок, женщина, человек

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, потолок, стол, в помещении

Автоматически созданное описание

Протягом 5-9 червня науково-педагогічні працівники представили власні наукові інтереси та наукові напрямки факультетів, які представляють, перспективи співпраці в представленних ними сферах. Важливою та корисною була підготовка учасників семінару до командної роботи, яка передбачала представлення проєктних ідей у синергії з науковцями різних шкіл та спеціальностей. У результаті роботи над кейсом були окреслені виклики міждисциплінарної співпраці.

Изображение выглядит как стена, человек, одежда, в помещении

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, Человеческое лицо, человек, улыбка

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, в помещении, люди

Автоматически созданное описание

Програма заходу також передбачала обмін досвідом науково-педагогічних працівників Великої Британії та України щодо написання , подачі, грантових заявок і наукових статей з урахуванням міжнародних вимог. Професор Сара Карді представила успішно реалізовані кейси з університетами Китаю, Південної Кореї, Філіппін та інших країн світу. Зокрема, детально описано можливості отримання фінансування за державною програмою UK Research and Innovations (https://www.ukri.org/opportunity/). Іншим важливим напрямком, що розглядався, публікаційна активність НПП та представлення результатів дослідження. В якості прикладів розглянуто роботу та призначення порталів https://www.theconversation.com/, https://www.ukri.org/.

Изображение выглядит как текст, человек, презентация, компьютер

Автоматически созданное описание

Фінальна частина стажування передбачала обмін думками і планування подальших дій учасників заходу для подальшого розвитку взаємовигідної співпраці між науковими школами університетів.
Серед іншого до заходу також долучилася представниця EIT Food, Ольга Пелех, яка розповіла про можливості її установи та можливості співпраці (https://entrepreneurship.eitfood.eu/).

Изображение выглядит как одежда, в помещении, стена, человек

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как в помещении, презентация, одежда, семинар

Автоматически созданное описание

Дякуємо міжнародному відділу НУБіП України, к.ф.н., доценту кафедри філософії та міжнародної комунікації Аллі Григорівні Кравченко і команді University of Reading за можливість взяти участь у міжнародному стажуванні та здобутий важливий досвід

 

Інна Костенко,
rоординатор з міжнародної діяльності на факультеті,
старший викладач кафедри економічної кібернетики

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook