Успішний захист бакалаврських робіт та атестаційний екзамен на факультеті ІТ

21 червня 2023, 17:49

На факультеті інформаційних технологій протягом тижня з 12 до 19 червня 2023 року щодня відбувалися захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт та здача атестаційного екзамену у змішаному форматі. Студенти, керівники бакалаврських робіт, члени екзаменаційних комісій справилися на відмінно, працюючи і в аудиторіях і дистанційно для тих учасників освітнього процесу, яким через неможливість очного захисту була надана можливість пройти державну атестацію дистанційно.
Захист бакалаврських кваліфікаційних робіт є важливим етапом у навчанні студентів, оскільки він підтверджує їхні знання і компетенції, набуті протягом тривалого періоду навчання. У період роботи екзаменаційної комісії відбувся захист бакалаврських кваліфікаційних робіт для студентів денної та заочної форми навчання за спеціальностями «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення».
Крім того, у підготовці студентів за спеціальністю «Комп’ютерні науки» брала участь кафедра інформаційних систем і технологій. Екзаменаційну комісію очолював професор, доктор технічних наук, академік, Гуржій Андрій Миколайович.

Випускники кафедри комп’ютерних наук досліджували різноманітні аспекти інформаційних технологій, детально аналізуючи предметну область. Кожен студент представив свою унікальну концепцію та розкрив важливі аспекти своєї роботи.
Екзаменаційна комісія була приємно вражена різноманіттям задач і широким спектром сучасних технологій що застосовували студенти в дипломних проєктах.

A group of people standing together

Description automatically generated

A group of people standing in a room

Description automatically generated

15 червня 2023 року на кафедрі економічної кібернетики також відбулася державна атестація студентів за освітніми програмами «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка».
Захід розпочався із мотивуючого звернення від декана факультету, д.п.н., професора Олени Глазунової, яка звернулася до студентів з напутнім словом, побажала всім продемонструвати високі результати підготовки, а також представила склад Екзаменаційної комісії.

Екзаменаційну комісію очолила д.е.н, професорка, завідувачка кафедри глобальної економіки Наталія Вдовенко.

Студенти, що внаслідок воєнного стану в країні перебували за кордоном, подали завчасно відповідні підтверджуючі документи, як виключення, мали змогу здавати атестаційний екзамен онлайн та постійно мали знаходитися на зв’язку за допомогою сервісу Google Meet. Проведення екзамену передбачало формат атестаційного екзамену на ЕНК https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=273, а за результатами була обов’язкова співбесіда з кожним зі студентів випускного курсу.

За підсумками атестаційного екзамену студенти-випускники факультету (спеціальність – 051 «Економіка» освітньої програми – «Економічна кібернетика», «Цифрова економіка») продемонстрували позитивні результати.

Екзаменаційна комісія визначила, що теоретична та практична підготовка студентів відповідає вимогам, поставленим перед фахівцями цього профілю, всі склали атестаційний екзамен та заслуговують присвоєння кваліфікації «бакалавр з економіки».
На кафедрі комп’ютерних систем і мереж факультету інформаційних технологій НУБіП України з 13 по 16 червня відбулися захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів денної і заочної форм навчання спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та вперше - 125 Кібербезпека.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/20230616_091121.jpg

Усі захисти студентів стаціонару відбулися в очному форматі а студентів-заочників у режимі онлайн. Студенти, керівники бакалаврських робіт, члени екзаменаційних комісій справилися на відмінно, працюючи у 2 зміни, тому що дипломників цього року чимало.
Екзаменаційна комісія була задоволена різноманіттям задач і широким спектром сучасних технологій що застосовували студенти в дипломних роботах.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/20230613_103918_1.jpghttps://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/20230614_101424.jpg

Вперше захищали свої дипломи студенти спеціальності 125 Кібербезпека. Зауважимо що напередодні вони здавали екзамени з пробного ЄДКІ. Середній бал який отримала група є більшим за середній по Україні.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/20230616_091058.jpg

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/20230616_110400_0.jpghttps://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/20230616_125219.jpg

Важко було і студентам і викладачам, але цікаві розробки, змістовні доповіді, партнерські взаємовідносини та професіоналізм членів комісій зробили захисти урочистими, конструктивними та результативними. У результаті роботи екзаменаційних комісій було прийняте рішення про присвоєння відповідних кваліфікацій для понад 200 випускників ОС «Бакалавр», більшість з яких продовжать навчання в магістратурі НУБІП України.
Попри всі складності, напругу, повітряні тривоги та переживання студентів робота екзаменаційних комісій закінчилась позитивними звітами голів ЕК та високими оцінками. Чекаємо наших випускників для продовження навчання на ОС «Магістр» на освітні програми рідного факультету.

 

Клименко Наталія,
заступник декана з навчальної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook