Гостьова лекція від веброзробниці Людмили Чубар для студентів факультету інформаційних технологій: знання отримуємо через практику

19 червня 2023, 8:48

Вебдизайн пройшов величезний шлях у зв’язку зі стрімким розвитком інформаційних технологій за останні кілька років. Практика вебдизайну існує саме на стику творчості і технологій – двох найбільш швидких галузей, що розвиваються у світі, тому не дивно, що в веб-дизайні постійно з’являються нові тренди. Сильний вебдизайнер потрібен завжди, адже кожна сьогодні компанія хоче мати якісний та актуальний вебсайт та сучасний контент.

Під час навчальної практики з дисципліни Інформаційні технології у ролі спікера була запрошена Людмила Чубар, випускниця спеціальності “Комп’ютерні науки”, яка зараз працює на посаді Senior Front-end Engineer в європейській компанії SeniorDev. Зі студентами факультету спеціальностей «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» та «Інформаційні системи і технології» Людмила поділилася практичним досвідом роботи в сфері веброзробки, адже розпочала свою діяльність ще зі студентських років.
На початку зустрічі, Людмила обговорила зі студентами, їхній досвід у веб розробці, а потім розповіла про технології, тренди, інструменти, які на сьогодні актуальні для веб розробників.

Акцентувала увагу на важливості використання версій розроблених вебдодатків для всіх можливих пристроях користувача та продемонструвала цікаві приклади робіт веброзробників.

Продемонструвала Людмила студентам безкоштовні додатки , на які варто звернути увагу, та які можуть знадобитись в подальшій професійній діяльності та ролі неформальної освіти для ІТ фахівців, яка є частиною концепції безперервної освіти, навела приклади платформ, які використовує для особисто.

Також спікером було на представлено приклади використання Figma в дизайні та ChatGPT.

Сьогодні сайти та аплікації стають все більш складними та комплексними, відображаючи постійне вдосконалення і ріст технологій. Отож, знання отримуємо через практику, а відповідні навички одразу використовуємо у проєктах, шукаємо та генеруємо ідеї, вчимося думати як дизайнери, щоб стати успішними ІТ фахівцями в майбутньому.
 

Таїсія Саяпіна, старший викладач
кафедри інформаційних систем і технологій

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook