Студенти факультету інформаційних технологій отримали довгоочікувані дипломи бакалавра

3 липня 2023, 10:17

30 червня відбулося урочисте вручення дипломів випускникам – бакалаврам факультету інформаційних технологій. 207 студентів за 6 освітніми програмами офіційно поповнили лави випускників інформаційних технологій, вперше серед них представники освітніх програм “Цифрова економіка” та “Кібербезпека”, а також вихованці міжкафедральної навчальної лабораторії Ірпінського фахового коледжу за освітньою програмою “Комп’ютерна інженерія“.

Изображение выглядит как строительство, человек, на открытом воздухе, одежда

Автоматически созданное описание

Варто зазначити, що захід був особливим, і це не лише за рахунок когорти випускників сучасних та затребуваних освітніх програм, які вже почали реалізувати себе на ринку праці,а й завдяки тим з них, які поряд з отриманням диплому змогли захищати країну, саме під цим лейтмотивом пройшло урочисте дійство, присвячене, в першу чергу, саме їм. На жаль, студенти цього випуску застали складні часи. Здається, за роки навчання в університеті, вони вже бачили все або точно багато чого: спочатку півроку очного навчання без змішаного формату, півроку безтурботного студентського життя, перша очна сесія, перші спроби зібрати так необхідні 10 додаткових балів для академічної стипендії та перший рейтинговий список, хтось встиг прийняти участь в співочих баталіях,і хотів героїчно все ж вибороти перемогу на наступний рік, але далі почалися події поза планами - карантин, онлайн-навчання, потім змішаний формат, такі рідкісні очні зустрічі на лекціях, лабораторних та практичних заняттях, а далі найстрашніше – війна. Пройшов понад рік війни, проте українці не здаються, завдяки нашим захисникам залишається можливість реалізовувати себе та свої мрії, не зупинятись на досягнутому та жити в нових реаліях(з постійними тривогами, вимкненим світлом без води і тепла), але з вірою в прекрасне майбутнє у незалежній Україні.

Изображение выглядит как одежда, человек, в помещении, женщина

Автоматически созданное описание

Захід почався з подяки нашим воїнам – викладачам та студентам факультету, які мужньо захищають країну: Руслану Басарабу, заступнику декана з наукової роботи, доценту; Андрію Блозві, заступнику декана з технічного забезпечення, доценту; Юрію Матусу, завідувачу лабораторії з обслуговування комп'ютерної техніки, старшому викладачу; Олексію Степанову, асистенту, нині знаходиться на реабілітації; Павлу Головатюку, студенту 2 курсу спеціальності “Комп’ютерна інженерія”, який нині став інвалідом війни; Олександру Жукову, студенту 2 курсу спеціальності “Інженерія програмного забезпечення”. Серед захисників також і цьогорічні студенти-випускники Іван Гулий, студент 4 курсу спеціальності “Комп’ютерна інженерія”, який нині знаходиться на реабілітації; Андрій Когут, студент 2ст курсу спеціальності “Комп’ютерні науки”.

Изображение выглядит как в помещении, одежда, стул, строительство

Автоматически созданное описание

На жаль, серед студентського колективу факультету, є й ті, хто не змогли стати випускниками, наші студенти, справжні воїни - Максим Саєнко, який загинув, обороняючи Харківщину навесні 2022 року, в статусі безвісти зниклого Микола Дмитрик, оборонець Азовсталі. Пам’ять загиблих воїнів було вшановано хвилиною мовчання.

Изображение выглядит как одежда, человек, в помещении, костюм

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, улыбка

Автоматически созданное описание

Далі прозвучав Гімн України, який об’єднав вірою та надією в перемогу України весь зал. Опісля ведучими було оголошено ініціативу щодо збору коштів на потреби наших воїнів, qr-код з моно-банкою для збору неодноразово з’являвся на екрані перед гостями протягом заходу. Протягом року для захисників колективом факультету вже були закуплені рації, тепловізори, планшети, маршрутизатори, засоби для радіоелектронної боротьби та багато чого іншого, така підтримка є надзвичайно важливою та завжди вчасною, кожен має намагатися підтримувати країну так, як може.

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, микрофон

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как человек, Человеческое лицо, начало, одеждаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, женщинаАвтоматически созданное описание

Випускників прийшли привітати найдорожчі люди – батьки, рідні, друзі, наставники, викладачі.

Изображение выглядит как одежда, Человеческое лицо, человек, женщина

Автоматически созданное описание

Але серед залу є також і особливо почесні гості. До привітання був запрошений доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти і науки України, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, який приєднався до подяки нашим захисникам, а також привітав випускників із завершенням навчання.

Изображение выглядит как микрофон, человек, одежда, Человеческое лицо

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как Человеческое лицо, одежда, человек, в помещенииАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как человек, начало, Человеческое лицо, улыбкаАвтоматически созданное описание

Також серед почесних гостей був дійсний член (академік) НАПН України, заслужений працівник народної освіти України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук, професор кафедри інформаційних систем і технологій, голова екзаменаційної комісії з державної атестації для студентів “Комп’ютерні науки” та “Інженерія програмного забезпечення” Андрій Гуржій, який також виступив з вітальним словом.

Изображение выглядит как микрофон, Человеческое лицо, одежда, человек

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, Человеческое лицо, человек, начало

Автоматически созданное описание

Далі розпочалася найочікуваніша частина заходу. Для вітального слова та зачитання наказу про завершення навчання була запрошення доктор педагогічних наук, декан факультету інформаційних технологій, професор Олена Глазунова. Разом із проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашою першими привітали з отриманням диплому саме випускників, які зараз захищають нашу країну. Для них було сформовано невеличке відео-привітання, яке впевнені, що стане приємним сюрпризом, їх обіцяні мантії випускників та дипломи чекають їх в стінах факультету.

Изображение выглядит как Человеческое лицо, микрофон, одежда, человек

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, улыбка

Автоматически созданное описаниеИзображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, улыбка

Автоматически созданное описание

Потім свої дипломи отримали студенти спеціальності «Економіка» освітніх програм “Економічна кібернетика” та “Цифрова економіка”. Серед випускників цієї спеціальності заступник голови Сенату студентської організації факультету, постійний студ.куратор, староста, справжній музичний талант Поліна Ремінна, а також справжні науковці, постійні переможці олімпіад та конкурсів наукових праць, співавтори фахових наукових праць Андрій Тараненко та Юрій Кравченко. Допомагали вручати студентам дипломи проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, а також наставник академічних груп - заступник декана факультету, кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної кібернетики, Наталія Клименко.

Изображение выглядит как одежда, человек, начало, выпускАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как человек, одежда, Человеческое лицо, текстАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как человек, одежда, в помещении, событие

Автоматически созданное описание

Наступними отримали свої довгоочікувані дипломи студенти спеціальностей “Комп’ютерні науки” та “Інженерія програмного забезпечення”. Серед випускників постійний актив спортивного та кібер-спортивного відділу при ССО факультету Ілля Студіград, Денис Грошев та Георгій Герцен, організатори багатьох наукових заходів на факультеті Катерина Пахалюк та Ірина Пархомчук, яким не стали перешкодою умови карантину для воєнного стану для активізації студентів, постійні лідери навчальної успішності та переможці профільних олімпіад - Давид Москаленко, Сергій Трофимчук, Мар`яна Хамуда, а також вдалий приклад здобуття диплому за системою подвійних дипломів – Яна Марченко. Допомагали вручати студентам дипломи дійсний член (академік) НАПН України, професор кафедри інформаційних систем і технологій, голова екзаменаційної комісії з державної атестації для студентів “Комп’ютерні науки” та “Інженерія програмного забезпечення” Андрій Гуржій, а також завідувач кафедри комп’ютерних наук, кандидат технічних наук, доцент Белла Голуб.
 

Изображение выглядит как начало, человек, выпуск, улыбкаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как начало, человек, выпуск, улыбкаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как начало, человек, выпуск, одежда

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как начало, человек, выпуск, улыбкаАвтоматически созданное описание

 

Изображение выглядит как человек, Человеческое лицо, начало, академический костюм

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как человек, начало, Человеческое лицо, академический костюм

Автоматически созданное описание

На завершення отримали свої очікувані дипломи студенти студенти спеціальностей “Комп’ютерна інженеріята “Кібербезпека”. Варто зазначити, що цьогоріч саме представники спеціальності “Комп’ютерна інженерія” отримали найбільше дипломів з відзнакою. Серед випускників постійний переможець профільних олімпіад, наукових конкурсів, стипендіант від КМУ – Станіслав Панасенко, справжній спортсмент, чудовий баскетболіст - Євген Кондратюк, постійний помічник на всіх наукових виставках, чудовий організатор Юрій Савчук, чудові організатори та помічники - Артур Чернюк та Олександр Безкоровайний, учасник програми Еразмус+ - Іван Івченко. Допомагали вручати студентам дипломи проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, а також завідувач випускової кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Касаткін.

Изображение выглядит как начало, человек, выпуск, Человеческое лицоАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как начало, человек, выпуск, улыбкаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, в помещении, женщина

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, начало, выпуск

Автоматически созданное описание

Важливим стало вручення дипломів вихованцям міжкафедральної навчальної лабораторії Ірпінського фахового коледжу за освітньою програмою “Комп’ютерна інженерія“. На врученні були присутні завідувачка міжкафедральної навчальної лабораторії Валентина Вдович та староста групи Костянтин Скачков.

Изображение выглядит как человек, начало, улыбка, Человеческое лицо

Автоматически созданное описание

В цілому варто зазначити, що незважаючи на складні умови навчання, дипломи з відзнакою отримали 18 бакалаврів, серед яких: Кравченко Юрій, Ремінна Поліна, Тараненко Андрій, Мамонтова Діана, Студіград Ілля, Юзюк Олександр, Івченко Іван, Панасенко Станіслав, Безкоровайний Олександр, Довгополий Владислав, Клочко Артем, Крижанівський Микола, Макаєв Вадим, Сугак Ярослав, Москаленко Давид, Пархомчук Ірина, Трофимчук Сергій, Хамуда Мар`яна. Від випускників в обличчі Поліни Ремінної, Яни Марченко та Юрія Савчука прозвучали слова вдячності колективу університету та , зокрема, факультету.
На завершення від випускниць освітньої програми “Економічна кібернетика” Юлії Колпак та освітньої програми “Цифрова економіка” Поліни Ремінної прозвучала фінальна пісня з важливими та символічними рядками:
   “…Новий день дарує шанс,
   Знову надію несе,
   Знай, Що заради нас я подолаю все!
   Я маю два вікна, де весна,…”

Изображение выглядит как одежда, микрофон, человек, шар

Автоматически созданное описание

Щира подяка всім, хто забезпечили гарний настрій та атмосферу урочистого заходу, а саме: ведучим Аліні Семенко та Дмитру Петриченку, представникам кафедри культурології – завідувачці Ірині Майданюк, провідному фахівцю Олександру Третяку, танцювальному колективу “Сузір’я ритмів» (керівник, старший викладач кафедри культурології Вячеслав Борзенков), учасникам мистецької студії “7 сходинок” Уляні Гринь та Назарію Коваленку, факультет ІТ (керівник професор кафедри, народний артист України Роман Рудий), а також представникам профільного відділу Інформаційно-обчислювального центру, та помічникам - студентам Євгену Підсухі та Інні Дрозд.

Изображение выглядит как музыка, музыкальный инструмент, саксофон, медный духовой инструмент

Автоматически созданное описаниеИзображение выглядит как микрофон, одежда, человек, Человеческое лицо

Автоматически созданное описание

Під час заходу випускниками-бакалаврами та гостями було зібрано 5000 грн, які буде передано для допомоги ЗСУ.

Шановні випускники! Від усього серця вітаємо з отриманням освітнього рівня «Бакалавр»! Дякуємо Вам за довіру та плідну роботу! Щиро бажаємо вдалої реалізації свого потенціалу, успіхів у всіх починаннях, великих та малих перемог!
Завжди чекаємо на Вас у рідних стінах факультету!
До зустрічі в магістратурі!

 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи
зі студентами факультету інформаційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook