Розширене засідання вченої ради факультету інформаційних технологій – як організувати якісне навчання в умовах війни

13 серпня 2023, 21:03

11 серпня колектив факультету зібрався для обговорення питання організації освітнього процесу на факультету у новому навчальному році. До засідання долучився проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку академік Сергій Кваша та представник ради роботодавців голова співтовариства ІТ-директорів України Володимир Бузмаков.

Декан факультету професор Олена Глазунова підвела підсумки вступної компанії, детально проаналізувала проблеми, пов’язані з набором студентів на базі ОС «Молодший спеціаліст» на бюджетну форму навчання. В цілому позитивно характеризуючи кількість першокурсників (за попередніми підрахунками – це близько 300 студентів денної форми навчання на ОС Бакалавр), декан звернула увагу на пониження прохідного балу на навчання за бюджетні кошти, недостатню активність вступу на контракт на спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія, 051 Економічна кібернетика. Але самі ці спеціальності, на думку декана, є одними з системоутворюючих на факультеті, повністю забезпечені висококваліфікованими кадрами та матеріально-технічним і методичним забезпеченням. Необхідно посилити роз’яснювальну, профорієнтаційну роботу, роботу з підприємцями для демонстрації потенціалу фахівців цих спеціальностей та можливостей факультету у їх підготовці.

Декан наголосила на необхідності посилювати кадрове забезпечення кафедр факультету, зокрема, кафедри комп’ютерних наук. Найбільше студентів на факультеті зосереджено на цій кафедрі, але штатних працівників недостатньо для якісної підтримки організації навчального процесу.
Окремою темою розмови стало забезпечення навчальних дисциплін лабораторним обладнанням, оновлено лабораторну базу у лабораторії вбудованих систем та Інтернет речей, центрі ІТ компетенцій та архітектури ПК. На етапі завершення формування обладнання для нової лабораторії Смарт систем та технологій.

Заступник декана з навчальної роботи Наталія Клименко окреслила основні організаційні моменти пов’язані з початком навчального семестру, змішаного навчання, готовності ЕНК, вибіркової складової освітніх програм тощо.

Олена Григорівна представила нового заступника з наукової роботи д.е.н. Володимира Кравченко, який намітив основні завдання щодо конференційної діяльності, публікаційної роботи, обговорення наукових проблем на спільних семінарах, роботи з аспірантами тощо. Приємно, що факультет у 2023 році має велику госпдоговірну наукову тему, яка принесла в університет 2,3 млн.грн, якою опікується завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко. А на наступний рік наш університет має грант за проєктом Horizon на 230 тис.євро, координатором якого є доцент кафедри економічної кібернетики Марина Негрей. Таким чином зрушилося з місця залучення наших працівників до міжнародних проєктів.

З актуальними питаннями життєдіяльності університету поділився проректор Сергій Кваша, а це і підтримка петиції студентів щодо університетських земель, які ми використовуємо для навчання, досліджень, практик студентів, патріотичного виховання студентів, професійного відношення до роботи викладачів.

На завершення вченої ради були прийняті зміни до складу вченої ради, обрано нового керівника профкому факультету. Нею стала Таїсія Саяпіна, старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій.

 

Тетяна Волошина, відповідальна
за впровадження ІКТ на факультеті

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook