Факультет інформаційних технологій радісно зустрів своїх першокурсників

21 серпня 2023, 9:05

14 серпня відбулася одна із найбільш знакових щорічних подій університету, урочиста посвята першокурсників у студентів. Факультет інформаційних технологій зустрів своїх першокурсників у студентському сквері НУБіП України, а далі на всіх чекало вже очне знайомство з колективом факультету, наставниками-викладачами та студентськими кураторами, перші заняття в навчальних аудиторіях навчального корпусу №15.

Ряди студентів факультету цьогоріч поповнили вступники на освітні програми «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Інформаційні системи та технології», «Економічна кібернетика». 244 першокурсники-бакалаври вже зараховано на навчання за кошти державного замовлення та за умов контракту, і ще понад 100 вступників на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» чекають своєї черги на зарахування в кінці серпня.

Захід, присвячений урочистій посвяті в студенти, був незвичним, як і за нетрадиційною геолокацією, адже пройшов у всім знайомому серед студентів сквері під відкритим сонячним, блакитним небом, на відміну від попередніх років, так і атмосферою, яка була сповнена відданості наших Героям, що захищали, захищають та будуть продовжувати захищати нашу Батьківщину, розумінням того, що кожен на своєму місці грає свою важливу роль, і має важливу місію для розквіту нашої держави.

Изображение выглядит как одежда, человек, на открытом воздухе, Человеческое лицо

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, женщина, обувь

Автоматически созданное описание

Урочиста посвята розпочалася з гімну України, а також подяки захисникам України, зокрема, тим, студентам і викладачам факультету: Руслану Басарабу, заступнику декана з наукової роботи, доценту; Андрію Блозві, заступнику декана з технічного забезпечення, доценту; Юрію Матусу, завідувачу лабораторії з обслуговування комп'ютерної техніки, старшому викладачу; Олексію Степанову, асистенту, нині знаходиться на реабілітації; Павлу Головатюку, студенту 3 курсу спеціальності “Комп’ютерна інженерія”, який нині став інвалідом війни; Олександру Жукову, студенту 3 курсу спеціальності “Інженерія програмного забезпечення”. Серед захисників також і цьогорічні студенти-випускники ОС «Бакалавр» - Іван Гулий, випускник спеціальності “Комп’ютерна інженерія”, який нині знаходиться на реабілітації; Андрій Когут, випускник спеціальності “Комп’ютерні науки”.

Изображение выглядит как одежда, человек, на открытом воздухе, дерево

Автоматически созданное описание

На жаль, серед студентського колективу факультету, є й ті, хто не змогли стати випускниками, наші студенти, справжні воїни - Максим Саєнко, який загинув, обороняючи Харківщину навесні 2022 року, в статусі безвісти зниклого Микола Дмитрик, оборонець Азовсталі. Пам’ять загиблих воїнів було вшановано хвилиною мовчання.
На честь захисників країни з вуст першокурсників Обложка Максима та Іваноггу Лілії в студентському сквері НУБіП України пролунала Подяка студентів НУБіП України. Кожен з нас щиро вдячний кожному із воїнів Збройних Сил України за кожен наш ранок. Завдяки нашим захисникам ми можемо вступати до університетів, здобувати освіту та мати прекрасне майбутнє у незалежній Україні.

Далі до вітального слова було запрошено людину, яка зростила не одне покоління фахівців високого рівня і продовжує створювати умови для комфортного і якісного навчання студентів нашого факультету, декана факультету інформаційних технологій, професора, доктора педагогічних наук Олену Глазунову, яка привітала першокурсників із вступом до ЗВО та наголосила на важливості усвідомлення можливостей, які отримує кожен із них, адже поки наші герої захищають нас, нашу країну, ми маємо можливість жити відносно звичним життям, здобувати освіту, і кожен має використати надані переваги, що надає наш виш та факультет.

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, на открытом воздухе

Автоматически созданное описание

Далі до першокурсників звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, доктор економічних наук, професор, відмінник аграрної освіти України, заслужений працівник освіти України Вадим Ткачук, який акцентував увагу на важливості ІТ-галузі в країні, та на рівні університету, відзначив роль молодого підростаючого покоління в становленні, розвитку України.

Продовжила знайомстсво першокусників з факультетською ІТ-родиною декан факультету Олена Глазунова, яка представила свою команду, яка виконує плідну щоденну роботу, незважаючи на різні умови, продовжує забезпечувати освітній процес та веде студентів дорогою знань протягом всього навчання, завжди підтримує та допомагає, яка є порадником та помічником студентам у стінах факультету, університету. Це заступники декана та координатори за різними напрямами роботи: Наталія Клименко, Валентина Корольчук, Тетяна Волошина, Інна Костенко, Володимир Кравченко, Максим Мокрієв, а також завідувачі/ в.о. завідувачів випускових кафедр Михайло Швиденко, Белла Голуб, Дмитро Касаткін, Людмила Галаєва.

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, на открытом воздухе

Автоматически созданное описание

Далі відбулося найочікуваніша частина заходу – церемонія Посвяти у студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України. Студенти 1 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» Даєва Аліса та Білошицька Марина, а також спеціальності «Кібербезпека» Глуховський Віталій зачитали урочистої клятви від імені всіх першокурсників факультету.

Важливим став іще один щорічний загальноуніверситетський захід. Щороку у день виходу першокурсників Національного університету біоресурсів і природокористування України на навчання, над стадіоном нашого університету студенти 1 курсу запалюють чашу знань. Цьогоріч право внести у чащу знань свою частинку вогню від факультету інформаційних технологій, було надано першокурсниці спеціальності «Комп’ютерні науки», яка проявила неабиякі здібності в навчальній та спортивній діяльності, за плечами якої манівські роботи (екологія, історія України, всесвітня історія), олімпіади: хімія, англійська, українська мова, історія України; олімпіада НУБіП (математика, англійська, історія України., українська мова); пост президента школи та класу; нагорода з Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу - Вдовенко Яні Валеріївні.

Святкову атмосферу під час урочистої посвяти забезпечили студенти - ведучі Іванна Дубова та Юрій Тарнавський, музичні номери у виконанні Анастасії Ворчак, технічний супровід свята від Євгенія Підсухи. Щиро вдячні за допомогу в організації свята.

Після урочистої посвяти всіх першокурсників чекало знайомство між собою в стінах факультету, прогулянка територією університету із студентськими кураторами, а також перші навчальні заняття.

Изображение выглядит как одежда, человек, в помещении, стена

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как Человеческое лицо, одежда, человек, в помещении

Автоматически созданное описание

Колектив факультету вітає всіх з початом нового навчального року та вступом до вишу нової когорти майбутніх фахівців ІТ-сфери!
Дорогі наші першокурсники! Ви почали новий етап свого життя. Прийшли ви сюди з новими ідеями, надіями, сподіваннями. Позаду дитинство з його радощами та дитячою безтурботністю. Попереду доросле самостійне життя, нелегкий, але цікавий шлях до здобуття професії. Дозвольте побажати вам стати професіоналами, і щоб професійна честь для вас була найголовнішою у житті. Якими б ви спеціалістами не стали, залишайтесь завжди чесними, добрими, порядними людьми.
Ми щиро бажаємо вам, щоб удача ніколи Вас не покидала, і посміхалась своєю найяскравішою посмішкою. Щоб вам все давалось легко, і ніякі перепони на вашому шляху до мети, не могли вас зупинити. Щоб щастя завжди було у вашій кімнаті гуртожитку і вдома, і ніколи звідси не йшло. Щоб ваші мрії завжди збувались саме тоді, коли ви того захочете, а особливо на екзаменах! І щоб ви ніколи не забували років проведених тут, адже, це одні з найщасливіших періодів вашого життя.

Изображение выглядит как на открытом воздухе, одежда, дерево, человек

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, на открытом воздухе, дерево

Автоматически созданное описание

 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи
зі студентами факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook