Руслан Басараб - заступник декана факультету інформаційних технологій: “Незалежність коштує дорого, дається важко, а втрачається - легко”

25 серпня 2023, 15:01

Відзнакою Золотий хрест нагороджено Руслана Басарабазаступника декана факультету інформаційних технологій, кандидата технічних наук, доцента кафедри комп’ютерних наук, який з перших днів війни став на захист країни.

Хрест здавна був важливим елементом козацької символіки. У буремні часи української революції на початку XX століття (1917-1921 роки) саме хрест був головним символом для відзнак військових. В УНР запровадили єдину нагороду – Залізний хрест за зимовий похід і бої.

Особливе місце серед почесних нагрудних знаків головнокомандувача ЗСУ займає відзнака Золотий хрест. Ним нагороджують осіб рядового і сержантського складу за успішне виконання бойових завдань. 

Нагрудним знаком Сталевий хрест Руслан був нагороджений раніше, саме ця нагорода передує теперішній.

Військовослужбовець і нині на фронті, виконує бойові завдання в найбільш гарячих точках фронту. Руслан отримав гідну нагороду, заслужив її, вклав чимало сил і терпіння, захищаючи Батьківщину та нас. Нехай синьо-жовті кольори замайорять по всій звільненій від ворога Україні завдяки нашим Захисникам. Відвага та сталевий дух Руслана є прикладом для наслідування кожного.

Радимо всім звернути увагу на слова Руслана, які так актуальні у ці дні, коли ми відзначаємо незалежність країни:

Просто пам'ятайте, найбільший цинізм війни полягає в тому, що за нашу спільну незалежність, чимало хто добровільно пожертвував своєю особистою незалежністю, здоров'ям, а то і життям.
Незалежність коштує дорого, дається важко, а втрачається легко, завдяки байдужим невігласам та дурням.
Будьте свідомими людьми, посильно долучайтеся до війни, кожен. Тоді і перемога буде спільна…



Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook