Спільна робота – запорука успішної освітньої та виховної траєкторії факультету ІТ

3 вересня 2023 року

Напередодні Дня знань 30 та 31 серпня на факультеті інформаційних технологій відбулися розширені старостати з старостами та наставниками 1 курсів в очному форматі, а з старостами та наставниками старших курсів – дистанційно.

На порядку денному стояли питання:
1. Організація освітнього процесу
2. Процедура військового обліку першокурсників
3. Стан поселення студентів в гуртожитку НУБІП України

Засідання почала декан факультету Олена Глазунова з привітань наших першокурсників, з окреслення завдань та процедур спільної роботи студентського активу, адміністрації та інституту наставників факультету.

Вже три тижні знайомства та навчання позаду, протягом яких обрані старости академічних груп вступників 2023 року, проведені перші заходи з наставниками.
В обговоренні питань порядку денного взяли участь наставники академічних груп, актив студорганізації факультету, заступники декана, представники деканату.

Для успішного початку навчального року особливо важливими питаннями виявилися кроки щодо узгодження розкладу навчальних занять, отримання акаунтів для роботи на Навчально-інформаційному порталі університету, питання щодо зняття з місця реєстрації та постановки на військовий облік для хлопців.
Із зацікавленістю старости обговорювали питання стипендіального забезпечення та соціальних пільг студентів.

Старости з головою студорганізації факультету активно обговорювали рейтингову систему студентів та напрямки діяльності. Наставники планували активності з своїми групами на семестр, обговорювати інструкції щодо дотримання санітарно-епідеміологічних вимог.
Всім було наголошено на неухильному виконанні інструкцій безпеки, особливо в умовах воєнного стану, доведений алгоритм поведінки при повітряній тривозі.
Особлива увага в обговоренні з першокурсниками була зосереджена на обов’язковому дотриманні правил академічної доброчесності в університеті.

Питання проживання в гуртожитках НУБІП України, дотримання Правил проживання також піднімалися на старостатах, старшокурсникам уточнювали процедуру поселення в гуртожитки з початком періоду очного навчання.
Студентів 3-4 курсів цікавили питання узгодженості вивчення вибіркової складової навчальних планів та очікуваний вибір кафедри та наукового керівника для відповідних досліджень та написання бакалаврських робіт.

Традиційно з старостами старших курсів обговорювались питання організації та здійснення освітнього процесу, прав студентів, якості викладання, виконавчої дисципліни, планування та проведення різноманітних заходів на факультеті.
Ми раді вітати нову когорту старост-першокурсників в нашому колективі студентського активу. Очікуємо, що подальша робота буде успішна, сповнена лише конструктивними та приємними активностями. Студенти першого курсу повинні відчути опіку наставників зрозуміти та усвідомити всі умови організації освітнього процесу та студентського життя.

Наша спільна та наполеглива праця – теж маленький внесок у виховання та освітню траєкторію здобувачів освіти на факультеті, а, отже, і у перемогу, яка так нам потрібна

 

Клименко Наталія,
заступник декана факультету з навчальної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook